Busser dumpede sikkerhedstjek: Nu skal ministeren ind i sagen

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ønsker møde med Ole Birk Olesen.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) bliver nu draget ind i sagen om dårlig sikkerhed i busser, der har fragtet børn rundt ved fodboldstævnet Dana Cup i Hjørring.

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, vil tage sagen op på et møde med ministeren efter sommerferien, skriver Nordjyske.

- Vi vil ikke have, at der bliver gået på kompromis med trafiksikkerheden. I værste fald kan det ende med, at unge mennesker bliver slået ihjel, siger Kim Christiansen til avisen.

Han mener, der skal strammes op i forbindelsen med procedurerne ved syn af busser.

I løbet af ugen har Nordjyllands Politi kontrolleret 69 busser ved Dana Cup. 38 af dem dumpede sikkerhedstjekket. Ni var i så dårlig stand, at de straks fik afmonteret nummerpladerne - nogle af dem var lige blevet synet.

S kræver handling

Også Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, kræver handling fra Ole Birk Olesen.

I første omgang vil han se, om transportministeren selv kommer med et udspil. Ellers vil også han bede om et møde med ministeren, skriver Nordjyske.

- Jeg mener, branchen skal på banen og lave en form for kodeks, som sikrer, at der er en bedre egenkontrol i branchen. Hvis det så ikke sker eller ikke fører til noget, kan det være, vi på Christiansborg bliver nødt til at stramme reglerne, sagde Rasmus Prehn (S) til TV 2 fredag.

Her luftede også Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti muligheden for politisk indgriben.

- Vi skal selvfølgelig også kigge på, om vi rent lovgivningsmæssigt skal skærpe kravene endnu mere og sige, at vi simpelthen ikke vil have busser, der ikke er forsvarligt indrettet i forhold til sikkerhedsseler og så videre, sagde han.

Nyere og bedre busser

Det er primært firmaet Hjørring Turistfart og Citybus, der står for transporten af børn ved Dana Cup.

- Vi påtager os det fulde ansvar for, at tingene har været, som de var, sagde driftsleder Bent Hansen fredag til TV 2.

Han tilføjede, at kontrollerne vil få konsekvenser:

- Konsekvensen bliver vel, at vi skal have nogle nyere og bedre busser. Jeg ved det ikke, sagde han uden at ville garantere, at der ikke kommer til at køre flere fejlbehæftede busser rundt i det nordjyske.