Samfund

Denne type uddannelse er blevet meget mere populær: - Det er stadig langt fra nok

Når IT-Universitetet i København åbner til studiestart, starter 24 procent flere studerende, som virksomhederne allerede nu hungrer efter.

Natten mellem torsdag og fredag får 65.165 unge tilbudt en plads på det studie, de har søgt.

Det er faktisk 1275 færre unge end sidste år, men selvom ansøgertallet er dalet lidt, så er der masser af uddannelser, hvor de oplever stor fremgang. 

Det gælder især uddannelser inden for it. På IT-Universitetet i København kan de byde knap en fjerdedel flere velkommen end sidste år, og det vækker stor glæde i branchens virksomheder.

 - Det er fantastisk. Jeg kan faktisk kun sige, det er en glæde for alle, lyder reaktionen fra Pia Tajser.

Hun er HR- og kommuniketionsmanager i it-virksomheden Daxiomatic i Odense, hvor de sukker efter uddannet arbejdskraft. 

- Vi mangler folk, det gør vi, siger hun. 

De unge vil sikre sig

Ifølge Studievalg København er det netop årsagen til, at flere studerende i år har valgt it-branchen til. 

- De senere år har de unge været meget optaget af, hvor de kan bruge uddannelsen, når de færdige. De er mere orienteret om jobmulighederne og den type arbejdsfunktioner, de får. De vælger måske en lille smule mere sikkert, siger Torben Theilgaard, Centerchef i Studievalg København. 

Den teori bekræfter de unge selv. 

- Det virker som om, der er gode fremtidsmuligheder, og det er et plus. Jeg ville være rigtig ked af at bruge mange år på en uddannelse, og så komme ud til arbejdsløshed, siger Marie Brinkmann, der er ansøger til en uddannelse på IT-Universitetet.

- Jeg ved jo, der er garanti for job, siger Nicolai Herforth som forklaring på, hvorfor IT-Universitetet også er hans førstevalg. 

Stadig plads til mange flere

Selvom især IT-Universitetet om nogle år kan sende flere færdiguddannede ud til den hungrende it-branche, så kommer det ikke til at række lige foreløbig. 

Sådan lyder meldingen fra brancheforeningen IT-branchen. 

- Det er slet ikke nok. Hvis vi skal bevare den førerposition, som bør være vores, så skal der meget mere til, lyder det fra direktør Birgitte Hass.

Selvom IT-Universitetet i København har øget optaget med 24 procent, så er ansøgertallet blandt alle it-uddannelser på landsplan kun steget med fire procent.