Samfund

Dansk forlystelse lukker efter dødsulykke i USA

En dødsulykke i et tivoli i USA får nu konsekvenser på Vildsund Marked.

De seneste to dage har besøgende til Vildsund Marked i Thisted kunnet prøve forlystelsen 'Extreme'.

Den har seks gondoler med hver fire sæder, hvor passagerne er fastspændt. Hver gondol er placeret for enden af en stor sving-arm, som i høj fart svinger frem og tilbage.

En lignende forlystelse var skyld i en dødsulykke i et amerikansk tivoli, Ohio State Fair i den amerikanske by Columbus. Her mistede en person livet, og syv personer blev kvæstet, heraf tre er i kritisk tilstand.

Vildsund Marked tager derfor nu konsekvensen af dødsulykken i USA, skriver TV Midtvest.

- Indtil vi har set, hvad der er sket i USA, har vi valgt, at vi ikke vil køre med forlystelsen. Vi skal have fundet ud af, hvad der er sket, siger Lars Winther, der er tivolichef hos Nordisk Tivoli Park, til TV 2.

Nordisk Tivoli Park er indehaveren af forlystelsen 'Extreme'.

En person mistede onsdag aften lokal tid livet i et amerikansk tivoli, da en forlystelse svigtede, og flere personer blev kastet ud. Foruden den dræbte blev syv personer kvæstet, hvoraf tre er i kritisk tilstand. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

Sikkerhed kommer først

Forlystelsen 'Extreme' er et af de nyeste hit hos Nordisk Tivoli Park, der startede for over 50 år siden.

Selvom den trækker besøgende til sig, og at der aldrig er sket ulykker i forbindelse med 'Extreme', kommer sikkerheden først, fortæller Lars Winther:

- Det er kun for at være sikker, at vi lukker den. Vi sætter sikkerheden utrolig højt.

Er der risiko for, at noget lignende kan ske i Nordisk Tivoli Park?

- Det ved vi ikke. Vi ved ikke, om det var samme fabrikant, siger Lars Winther.

Børnehaveleder forskrækket over ulykke Video: TV Midtvest

Chok gik igennem kroppen

Lise Thinggaard, som er børnehaveleder i Sydthy, er gæst på Vildsund Marked. Hun fik et chok, da hun hørte om ulykken i USA, og at det er den samme forlystelse, som står på markedet.

- Jeg tænkte, nej nej nej - det sker bare ikke. Jeg har selv sendt mine børn op i den i går og i forgårs. Man tænker selvfølgelig en ekstra gang over, hvad man har sat sine børn op i, siger hun til TV Midtvest og tilføjer:

- Den har været her i mange år, og der har ikke været sket noget med den, men man stopper lige op. Det gør man.

Forlystelsen i USA hedder 'Fire Ball' og var ifølge myndighederne blevet inspiceret flere gange og godkendt samme dag, som ulykken skete.

Forlystelsen 'Extreme' er lukket.