Samfund

Spejderne tager regnen med godt humør

Bare rolig. Der er ikke tale om at en spejder har taget den på hovedet i vandet. Lars Blomgren Andersen / Scanpix Denmark

Der skal mere end en ordentlig omgang regn, til at slå spejdere ud af kurs.

Knap 40.000 danske spejdere fra de danske spejderkorps er i disse dage samlet på Spejdernes Lejr ved Sønderborg.

Og lige i øjeblikket er vejret ikke det bedste.

Men den slags slår ikke spejdere ud af kurs, fortæller Lars Blomgren Andersen, der er en af Det Danske Spejderkorps faste fotografer. Han var i dag ude og tage billeder i lejren, og blandt spejderne var humøret højt.

- De er jo spejdere. Der var endda nogen der havde vandslangerne fremme og havde vandkamp, fortæller han.

Omvendt var det noget sværere at få gang i bål og snobrød.

Spejdernes Lejr.

- Der kom mest bare en masse røg, fortæller Lars Blomgren Andersen.

Særligt et motiv kunne han ikke stå for. Og billedet af - hvad der ligner - en cyklist iført gummistøvler, der er gået på hovedet i søen, er han da også ganske godt tilfreds med. Selvom billedet faktisk er en installation.

- Det er fordi, der lever en sjælden salamander i vandhullet, og for at ingen skal genere dem, har man sat det her op, så folk kører udenom. Men lige i dag, er det da ekstra sjovt, siger han.

Med på Spejdernes Lejr er spejdere fra hele landet fra Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Spejdernes Lejr varer frem til den 30. juli. Lad os håbe de får bedre vejr de kommende dage.