Samfund

Spejderne tager regnen med godt humør

Der skal mere end en ordentlig omgang regn, til at slå spejdere ud af kurs.

Knap 40.000 danske spejdere fra de danske spejderkorps er i disse dage samlet på Spejdernes Lejr ved Sønderborg.

Og lige i øjeblikket er vejret ikke det bedste.

Men den slags slår ikke spejdere ud af kurs, fortæller Lars Blomgren Andersen, der er en af Det Danske Spejderkorps faste fotografer. Han var i dag ude og tage billeder i lejren, og blandt spejderne var humøret højt.

- De er jo spejdere. Der var endda nogen der havde vandslangerne fremme og havde vandkamp, fortæller han.

Omvendt var det noget sværere at få gang i bål og snobrød.

- Der kom mest bare en masse røg, fortæller Lars Blomgren Andersen.

Særligt et motiv kunne han ikke stå for. Og billedet af - hvad der ligner - en cyklist iført gummistøvler, der er gået på hovedet i søen, er han da også ganske godt tilfreds med. Selvom billedet faktisk er en installation.

- Det er fordi, der lever en sjælden salamander i vandhullet, og for at ingen skal genere dem, har man sat det her op, så folk kører udenom. Men lige i dag, er det da ekstra sjovt, siger han.

Med på Spejdernes Lejr er spejdere fra hele landet fra Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Spejdernes Lejr varer frem til den 30. juli. Lad os håbe de får bedre vejr de kommende dage.