Samfund

Prins Henrik udskrevet - holder privat hvor han er nu

Den 83-årige prins har det godt, oplyser Kongehuset til TV 2.

Prins Henrik er onsdag blevet udskrevet fra Aarhus Universitetshospital i Skejby. Det bekræfter Kongehusets kommunikationsafdeling overfor TV 2. 

- Vi kan bekræfte, at han er blevet udskrevet, og at han har det godt, oplyser hoffet, som ikke ønsker at kommentere yderligere på, hvor prinsen nu tager hen, og hvorvidt han er på vej videre til Gråsten Slot, hvor dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn i øjeblikket ferierer. 

- Det er privat, og vi kan ikke oplyse yderligere, lyder det fra Kongehuset.

Infektion i benet

Den 83-årige prins blev den 13. juli indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus til behandling for en infektion i benet. I den forbindelse aflyste han sit officielle program de kommende dage. Det var ventet, at han ville blive udskrevet igen to dage senere, men allerede dagen efter oplyste Kongehuset, at prins Henrik var blevet overført til afdelingen i Skejby i forbindelse med behandlingen.

Det betød også, at han ikke kom til Gråsten Slot i Sønderjylland, hvor dronningen var på ferie med kronprinsen og hans familie. 

Udskrivelse trak ud

Mandag den 17. juli kom det frem, at prins Henrik havde fået foretaget endnu en operation. Denne gang i højre lyske ligesom han havde fået en ballonudvidelse i højre bækkenkar. 

- Indgrebene, der blev foretaget på grund af forsnævringer på pulsårerne, er gået planmæssigt, lød det fra Kongehuset. 

Onsdag kunne prinsen så forlade hospitalet i Skejby efter knap en uges indlæggelse.