Myndighed finder mistænkelige lærebøger på muslimsk friskole

16x9
Det er skolen her, som nu er sat under skærpet opsyn. Foto: TV 2

Nordvest Privatskole er blevet sat under skærpet tilsyn fra myndighederne, efter et uanmeldt besøg afslørede undervisningsmateriale om jihad.

”Til Jihad, I fremtidens unge.”

Sådan lyder en overskrift oversat fra arabisk på noget af det undervisningsmateriale, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har fundet i et kopirum i den muslimske friskole Nordvest Privatskole i København.

På samme side ses et billede af en soldat med en riffel, skriver Berlingske.

Under et uanmeldt besøg den 21. juni fandt styrelsen arabiske lærebøger, der beskriver både jihad og martyrer. Bøger, som har fået skolen med cirka 235 tosprogede elever sat under skærpet tilsyn med øjeblikkelig virkning.

- Vi blev i første omgang ikke oplyst af skolen om undervisningsmaterialets eksistens, men måtte selv finde det i et kopirum. Der bliver brugt begreber som jihad og kamp, og der er billeder af en soldat. Det tyder på, at der kan være problemer med, hvad der undervises i på skolen. Derfor vil vi nu undersøge skolens undervisning og samlede virke nærmere, siger vicedirektør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Susanne Sehestedt Clausen, til Berlingske.

Nordvest Privatskole modtager ifølge avisen omkring 12 millioner kroner hvert år i statslige tilskud og skal rette sig efter den danske friskolelov. Loven dikterer, at friskolerne skal styrke den demokratiske dannelse og elevernes kendskab til menneske- og frihedsrettigheder.  

Skolen skal nu redegøre for, hvordan undervisningsmaterialet bliver brugt på skolen, hvordan den arabiske undervisning foregår, og hvilken baggrund de omkring 20 lærere har.

DF: Luk skolen

Hos Dansk Folkeparti er man ikke i tvivl. Nordvest Privatskole skal lukkes.

- Man skal lukke for tilskuddet til skolen og reelt lukke skolen. Vi har flere gange forsøgt at samle flertal for at forbyde muslimske skoler helt, siger integrationsordfører Martin Henriksen til TV 2.

Men jihad kan jo betyde flere ting. Der er lille jihad, store jihad, og det betyder egentligt bare, at man skal tage sig sammen og anstrenge sig?

- Det har jeg hørt flere gange før. Jeg synes, at muslimer skal droppe alle slags jihad. Når jihad kobles sammen med en mand og en riffel, så er budskabet klart. Det minder meget om Islamisk Stat, siger han.

Til Berlingske fortæller ledelsen på Nordvest Privatskole, at man ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt.