Samfund

Biologi læres bedst i zoo

Lige nu er der fuld fart på sommerskoler og sommerlejre, hvor børn ikke alene holder ferie, men også lærer noget ud over det sædvanlige.

Hvad vil din datter sige til at komme i nærkontakt med en giraf?

Eller hvad vil sønnike synes om at holde en slange? Eller komme helt tæt på chimpanserne? Det får børnene lov til i ”zoo”mmerskole. En sommerskole i Odense Zoo.

- Chimpansen er det farligste dyr i zoologisk have, forklarer Sofie Berg Hansen, ZOOguide i Odense Zoo.

Børnene er dybt koncentrerede og spidser ører. Og snart ved de, at der gælder andre regler i dyrenes verden.

- Man må ikke smile, for så tror chimpansen, at man udfordrer den til kamp, forklarer otteårige Rasmus Hvid.

”Zoo”mmerskole for mange børn

”Zoo”mmerskolen i Odense Zoo varer en uge ad gangen og kører i seks uger. I alt 320 børn får mulighed for at blive klogere på dyrene.

Undervisningen er en blanding af praktiske opgaver og klasseundervisning. Men ikke klasseundersvisning i sådan hel traditionel form.

Børnene får nemlig også lov til at holde en slange.

- Det er både for dem, der gerne vil være dyrepassere og har en drøm om at arbejde med dyr, men også bare de børn, der tænker, det kunne være hyggeligt at være en hel uge i zoologisk have. Så det er en god blanding af børn, fortæller Jacob Nielsen, der er underviser i Odense Zoo.

Og det er undervisning på højt plan, når børnene skal fodre girafferne.

- De kan slikke sig selv i øret, og de har kæmpestore øjne, så de bedre kan se, hvis der kommer en løve, forklarer 10-årige Nicolaj Jocumsen.

ZOOguiden håber, at børnene ikke kun kommer hjem med viden om dyr.

- Jeg håber, de lærer en masse ting om, hvordan man er sammen med hinanden, og hvordan man ikke bare passer godt på naturen, men også passer på hinanden som mennesker, siger Sofie Berg Hansen.