Forlovelsesring fundet efter 72 år: - Den havde vi opgivet for mange år siden

To venners tur med metaldetektor på en mark i Mønsted i efteråret 2016 endte forleden med, at en 89-årig kvinde blev lykkelig.

- Det var fantastisk. Man bliver meget varm om hjertet.

Sådan siger Klaus Østergaard fra Viborg til TV 2. Sammen med sin gode ven Troels Thomsen gjorde han et helt utroligt fund i efteråret sidste år, da de to var ude at søge med deres metaldetektorer på en mark i Mønsted vest for Viborg.

Det var Troels, der med sin metaldetektor fandt ringen, der ifølge Viborg Stifts Folkeblad lå 10 centimeter nede i jorden.

"Elly 18/5-45", stod der på ringen, og da Klaus Østergaard efterlyste Elly i et Facebook-opslag, gav det uventet gevinst.

- Det er min bedstefars ring! Han tabte den 2 uger efter deres forlovelse, skrev Mette Secher Christiansen i en kommentar til opslaget.

Og så kunne ringen komme hjem til 89-årige Elly Østergaard Pedersen - 72 år efter, hendes forlovede havde tabt den under arbejde i marken i Mønsted bare 14 dage efter, han havde friet til Elly den 18. maj 1945.

- Jeg havde aldrig troet, jeg ville se den igen. Den havde vi opgivet for mange år siden, siger 89-årige Elly Østergaard Pedersen til Viborg Stifts Folkeblad.

Viggo nåede ikke at se ringen igen

Hendes mand, Viggo Pedersen, døde for 15 år siden af kræft, men hun er glad for nu at have den ring, han ikke nåede at finde, tilbage igen.

- Nu skal vi virkelig passe på den, siger hun.

For Troels Thomsen og Klaus Søndergaard har fundet af ringen og mødet med Elly og hendes familie - Elly fik tre børn med Viggo og har nu 14 børnebørn og 24 oldebørn - ført til venskab med hendes familie og til en ny hobby hos Ellys familie.

- Hendes barnebarn vil nu gerne ud sammen med os med metaldetektor. De har jo oplevet, hvad vi kunne finde med den, siger Klaus Søndergaard.