Samfund

Inde i udbrændt Gigantium - nu kæmper de mod vandskaderne

Nordjyllands Beredskab forsøger at begrænse vandskader efter brand i Gigantium i Aalborg.

Den store oprydning er i gang efter en voldsom brand brød ud i sportshallen og messecenteret Gigantium i Aalborg omkring frokosttid onsdag.

I flere timer åd flammerne sig gennem den nordjyske håndboldhal, inden brandvæsnet fik branden under kontrol.

Imens blev beboere i området bedt om at holde sig indendøre. En brandmand blev under slukningsarbejdet sendt på skadestuen til observation for røgforgiftning.

Onsdag aften er TV 2s udsendte reporter, Mathias Østerlund, kommet ind i hallen for at se nærmere på skaderne i Gigantium.

Omfanget af skader kommer helt an på, hvor i hallen man befinder sig, fortæller han.

- Hvis man befinder sig i den ene ende af hallen, hvor Aalborg Håndbold spillede DM-finale for nylig, så ser der rimelig normalt ud – lidt tåget og beskidt. Men hvis man går ned i den sydlige ende, kan vi se de store skader, som er sket dagen igennem her i Aalborg, siger Mathias Østerlund.

Beredskabsfolkene slæber sandsække ind i hallen for at forhindre slukningsvandet i at oversvømme hele gulvet.

Vil gerne have hal klar til håndbold

Hos Nordjyllands Beredskab arbejder man hårdt på at begrænse skaderne.

- Hallen skulle jo gerne være klar, når der skal spilles Champions League i håndbold til august, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Anders Brosbøl.

Beredskabet havde fem slukningstog på stedet, hvor tre stigevogne blev brugt til at slukke branden. Desuden blev der kaldt ekstra mandskab ind, oplyser indsatslederen.

- Beredsskabet pumper vand ud af hallen ud til tre slamsugere, som står ude på den anden side af bygningen. Den helt store bekymring i Gigantium lige nu, er, om gulvet kan blive det samme igen efter de store mængder vand, siger Mathias Østerlund.

Beredskabet skal begrænse vandskader i Gigantium Video: Esther Margrethe Lynard

Brand opstod ude ved facaden

Storhallen, der også kaldes håndboldhallen, har fået brand- og vandskader i forbindelse med branden, mens de øvrige bygninger i komplekset har fået røg- og sodskader.

Hvordan og hvorfor opstod branden?

- Vi ved, at branden opstod et sted i væggen ude i facaden udenfor. Branden er altså ikke kommet indefra. Hvordan ved man endnu ikke, man kan bare se, at den har bredt sig på facaden, siger TV 2s reporter Mathias Østerlund.

Der er forlydender om, at det skulle være en ukrudtsbrænder, der har startet branden, men det har Nordjyllands Politi ingen kommentarer til onsdag aften.

- Vi kan ikke sige noget om brandårsagen endnu, og vi går først i gang med de brandtekniske undersøgelser i morgen, sagde vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi onsdag eftermiddag.