Samfund

Gigantium i Aalborg brænder: Efterslukningen er i gang

Der er ild i selve håndboldhallen, oplyser Nordjyllands Politi.

Der er brand i arenaen Gigantium i Aalborg.

Det oplyser Nordjyllands Politi til TV 2.

- Folk er blevet evakueret fra stedet, og der skulle derfor ikke være nogen mennesker i fare, siger vagtchefen til TV 2.

Chefvagt ved Nordjyllands Beredskab, Johannes Iversen, siger til TV 2, at der omkring klokken 13.40 har været taktisk møde, hvor man diskuterede den endelige indsats - den sidste del af indsatsen.

- Udbredelsen er stoppet, vi formoder, at den er under kontrol. Nu indleder vi den endelige indsats, hvor vi slukker efter og piller det ned, der skal fjernes, siger Johannes Iversen.

Kort efter klokken 14.00 valgte man ligeledes at afmelde beredskabsmeddelelsen, hvor man rådede folk til at gå indendøre og slukke for ventilation.

Johannes Iversen oplyser, at branden begrænser sig til håndboldhallen i Gigantium, der også rummer blandt andet svømme- og skøjtehal. Beklædningen på to af siderne er kraftigt beskadiget, men det vides endnu ikke, hvordan det ser ud indvendigt.

Brandvæsnet fortæller ligeledes, at store dele af bygningen er røgskadet - også den del af hallen, hvor der ikke har været brand.

I en pressemeddelelse fra klokken 12.55 skriver politiet, at der fortsat er kraftig røgudvikling fra stedet. Der er udsendt beredskabsmeddelelse om, at personer i området omkring Føtex, Universitet og Da Vinci Parken skal holde sige indendøre og lukke vinduer.

Årsagen til branden er på nuværende tidspunkt ukendt. Der er ingen tidshorisont på slukningsarbejdet.

Der er brand i arenaen Gigantium i Aalborg. Indsatsleder Anders Brosbøl fortæller, at de har branden under kontrol. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

Rådmand: Det er tragisk

Mads Duedahl, der er rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, er rystet over branden:

- Det er ganske tragisk. Det er et ikon for hele Aalborg og for hele Nordjylland. Vi har lige fejret danmarksmesterskabet i håndbold derinde. Det er forfærdeligt, hvis det har langtrækkende konsekvenser det her, siger han og fortsætter:

- Det er ganske voldsomt. Jeg sad derinde i lørdags sammen med 5000 andre mennesker og så Landsstævnet. Og så lige pludselig ser man denne modsætning, hvor hallen står i flammer.

Han understreger, at han ikke kender fremtiden for hallen på nuværende tidspunkt. Men han forventer, at man finder en løsning alt afhængig af skadernes omfang.

Der er brand i arenaen Gigantium i Aalborg. Folk er blevet evakueret fra stedet, og der skulle derfor ikke være nogen mennesker i fare, siger vagtchefen til TV 2. Video: Asger Manuel Jørgensen