Samfund

Evakuerede Gigantium-gæster stod i badetøj og så røgen stige op

Våde og kun iført badetøj stod flere af gæsterne i svømmehallen uden for Gigantium og så flammerne og røgen tage fat i idræts- og kulturcenteret.

En ellers hyggelig tur i svømmehallen med familien endte brat, da brandalarmen i Gigantium i Aalborg lød onsdag ved middagstid.

- Vi var i selve svømmehallen. Lige pludselig hørte vi en alarm. Vi troede først, at det var en øvelse, siger Ib Uhrenholt.

Der gik dog ikke længe, før det gik op for Ib Uhrenholt, at der ikke var tale om en øvelse. Alle de badende gæster fik at vide, at de skulle gå op af vandet og forlade svømmehallen.

Ib Uhrenholt, der var i svømmehallen med sin kone og to børn, gjorde som de fik besked på.

- Vi skyndte os at komme ud af svømmehallen og gik ud til vores omklædningsrum, fortæller Ib Uhrenholt.

Måtte ikke tage ejendele med

Da familien kom ud til omklædningsrummet fik de dog at vide, at de ikke skulle samle deres ejendele, men i stedet gå direkte ud på parkeringspladsen foran svømmehallen. Her stod de sammen med flere af de andre gæster fra svømmehallen, der også kun havde badetøj på.

- Vi kom ud bare i vores badebukser. Det var bare ud af den nærmeste nødudgang og så ud på forpladsen derude, siger Ib Uhrenholt.

Ude fra forpladsen kunne de badende gæster stå og så se den kraftige røgudvikling fra bygningen. 

- Flere gange blev vi dirigeret i andre retninger, fordi røgen pludselig ændrede retning. Vi skulle ikke stå lige dér, hvor røgen kom.

Der er brand i arenaen Gigantium i Aalborg. Folk er blevet evakueret fra stedet, og der skulle derfor ikke være nogen mennesker i fare, siger vagtchefen til TV 2. Video: Asger Manuel Jørgensen

Ib Uhrenholt fortæller, at nogle af de badende gæster kørte hjem, fordi de havde nået at få deres ejendele med ud.

Han og familien ventede dog, fordi familiens bilnøgle lå stadig inde i svømmehallen sammen med deres øvrige ejendele.

- Vi måtte få en af redderne derude til at køre os hjem til vores by og hente vores ekstranøgle til vores bil. Den har vi fået hjem nu her, siger Ib Uhrenholt.

Branden meldes under kontrol

Chefvagten ved Nordjyllands Beredskab, Johannes Iversen, sagde klokken 13.40 til TV 2, at branden er under kontrol. 

Han oplyser, at branden begrænser sig til håndboldhallen i Gigantium, der også rummer blandt andet svømmehallen, som Ib Uhrenholt befandt sig i.

Indsatslederen, Anders Brosbøl, fortæller til TV 2, at det onsdag eftermiddag stadig brænder både indvendigt og udvendigt i hallen. 

- Vi har begrænset branden til selve storhallen på cirka 10.000 kvadratmeter, hvor vi har sat massivt ind både indvendigt og udvendigt.

Alt forløb roligt

Ib Uhrenholt fortæller, at personalet fra svømmehallen i Gigantum håndterede hele hændelsen meget professionelt og at der heller ikke opstod panik blandt de badende gæster.

- Personalet håndterede det på en god og rolig måde. Der var ikke noget optræk til panik eller noget som helst. Vi kom ud af døren og det hele gik planmæssigt, fortæller han.

Mens familien stod og ventede, blev de tilbudt jakker af svømmehallens personale, så de ikke skulle fryse.

- Vi fik nogle jakker af en af de ansatte, så vi har ikke lidt overlast på nogen måde. Vejret har jo heldigvis været godt, siger Ib Uhrenholt.

En anden gæst i svømmehallen, Karina Sundvall, deler dog ikke den opfattelse.

- Da vi kommer ud, vælter sort aske ned over os. Dér tænkte jeg; 'hvor er det godt, vi kom ud', men jeg begriber ikke, hvorfor vi skulle stå dér. Så tæt på branden. Man stiller sig ikke klos op af en bygning, der brænder. Det var først efter nogle minutter, at vi fik at vide, at vi skulle tage vores ting og skynde os væk derfra, siger hun.

Karina Sundvall vurderer, at de var 50 til 60 gæster, der flygtede ud af svømmehallen.

- Jeg kan godt mærke, at jeg er lidt rystet og vred over, at de ikke har et beredskab, der er lidt mere skarpt. Min oplevelse var, at det hele gik i slowmotion.

Et ikon i Aalborg står i flammer 

Gigantium har i mange år været et varemærke for Aalborg med dets 34.000 kvadratmeter, der rummer både en svømmehal, isarena, håndboldhal, øvrige idrætshaller og flere mødelokaler. 

Håndboldhallen har plads til 5000 tilskuere og den bliver blandt andet brugt til at afholde Aalborgs håndboldholds hjemmekampe.

Gigantium har også været mødested for flere messer, koncerter og gymnastikopvisninger. Det er senest blevet brugt til DGI's landsstævne den 29. til 2. juli i år. 

TV 2 prøver at få en kommentar fra de ansvarlige for evakueringen inde i svømmehallen.