Samfund

Otte nye ulveunger fanget på video: Beboer vil have lov til at skyde dem

Selvom ulveungerne er søde, så er beboerne i området ikke klar til at modtage dem med åbne arme.

Mandag kom det frem, at et ulvepar i Vestjylland havde fået mindst tre ulveunger. Men nu viser en videooptagelse, at kuldet består af mindst otte hvalpe.

De nye optagelser er lavet af Henrik Sahlholdt, der ofte går på jagt i området.

Han fortæller til TV Midt-Vest, at han flere gange har set voksne ulve i området, og søndag morgen lykkedes det ham så at fange hvalpene med sit videokamera.

- Der er otte, og det er jeg 100 procent sikker på, siger han.

Ulveunger bliver ikke modtaget med glæde

Henrik Sahlholdt beskriver sig som både jæger og naturelsker. Men han er alligevel ikke begejstret for synet.

- Det er lidt rystende, at det går så stærkt, og at der allerede er otte hvalpe. Jeg er kritisk over for, at der ikke er en ordentlig forvaltning, og at man lader dem, der får deres dyr bidt af ulvene, i stikken, siger han.

Også fåreavler Peter Helén fra Idom i Vestjylland er rystet over nyheden om de mange nye ulveunger.

- Det er frygteligt, siger han til TV 2.

Ubudne gæster har dræbt får

Peter Helén har tidligere haft besøg af mindst én ulv, som har mæsket sig i hans får. Faktisk har han fået erstatning for hele 49 dyr, som ulven har angrebet, og på grund af de ubudne gæster har han fået sat ulvesikret hegn op. Men det er ikke alle i området, der har fået det gjort.

- Vi frygter nu, at ulvene vil forsøge at finde føde de steder, hvor der ikke er sikret mod dem, siger han og tilføjer:

- Vi skal have lov til at beskytte vores dyr og skyde ulvene, hvis de kommer for tæt på.

Frygter, at ulven vil gå til angreb på børn

Selvom han mener, at der også skal være plads til ulven i den danske natur, så synes han, at fredningen af rovdyret er en fejl.

- Det sender et mærkeligt signal til ulvene om, at det er ok at komme tæt på mennesker og dyr. Man kan frygte, at de begynder at gå til angreb - for eksempel på små børn, siger han.

Også Henrik Sahlholdt, som optog videoen af ulvefamilien, vil nu til at overveje, hvor han færdes med sine fire små børn i alderen otte år til fire måneder.

- Det er skræmmende, at vi får at vide, at vi kun har fire ulve i Danmark, når de så alligevel kommer så tæt på vores hus. Det kan jeg ikke lide.

- Før har vi færdedes meget i skoven og plukket svampe og nydt det sammen med børnene. Men jeg vil ikke tage ansvar for, når de her ulve bliver voksne, og der kommer flere kobler, at færdes så frit som hidtil med mine børn, siger han til Ritzau.

Der er ikke sket nogen ulveangreb på mennesker i Danmark, efter ulven er genindvandret.