Svensk festival stopper efter anmeldelse om voldtægt: - Jeg har fået nok

Efter en teenagepige har anmeldt en voldtægt på Bråvalla-festivalen i Norrköping har arrangøren besluttet at stoppe festivalen.

En voldtægtsanmeldelse fra en teenagepige, der har fortalt politiet at hun blev voldtaget under en Håkan Hellström-koncert fredag, var dråben, der fik bægeret til at flyde over for manden bag Bråvalla-festivalen i Norrköping i Sverige - der bliver ikke nogen festival næste år.

- Jeg har fået nok, siger manden bag festivalen Folkert Koopmans ifølge Aftonbladet.

I løbet af festivalen i år - og også tidligere år - er flere sexovergreb blevet anmeldt. Derfor har FKP Scorpio, arrangørorganisationen, meddelt, at man har valgt at aflyse næste års festival.

Ikke én forbrydelse eller hændelse bag beslutning

- Vold ødelægger festivaloplevelsen, kærligheden til musik, og frem for alt kommer mennesker til skade, siger Folkert Koopmans, der er grundlægger af festivalen i en pressemeddelelse. 

Ifølge Kajsa Apelqvist, pressechef for festivalen, er det ikke en enkeltstående forbrydelse eller hændelse, som er grundlaget for beslutningen.

- Det handler ikke om, vi ikke kan håndtere problemet eller at problemet er festivaler. Det handler om at tage stilling. Vi, som arbejder med Bråvalla, ser festivalen som sekslabets hjerte, og vi er utroligt stolte over den og det arbejde vi hver dag udfører for at skabe en platform, hvor musikelskere kan mødes, siger Kajsa Apelqvist.

Årets Bråvalla-festival fortsætter som planlagt.