Samfund

Den Blå Avis melder om rekord mange annoncer for Roskilde-billetter

Noget tyder på, at den dystre regnprognose får folk til at droppe den udsolgte festival og sælge deres billetter.

Først så det meget sort ud for de mange tusinde festivalgæster på Roskilde Festival. Så lysnede det lidt, og den voldsomme regn så lige pludselig ikke ud til at blive så voldsom alligevel.

Men vejret ændrer sig som bekendt. Og nu melder vejrudsigten igen, at Roskilde Festivals mange gæster nok ikke undgår at blive våde. Særligt hen mod weekenden vil der falde store mængder vand over Dyrskuepladsen.

De regnfulde prognoser betyder blandt andet, at Den Blå Avis oplever en stigning i antallet af salgsannoncer, hvor danskere sælger deres festivalbilletter.

Den Blå Avis kan dog kun opgøre annoncer i kategorier. Festivalbilletterne ligger i kategorien 'Festival og koncerter' - hvilket derfor også indeholder annoncer til andre arrangementer.

- Sidste år havde vi 2.250 annoncer i Roskilde-ugen, og i år ligger vi på 2.750 annoncer. Altså 500 flere, siger pressechef hos Den Blå Avis, Sofie Folden Lund, til TV 2.

"Gider ikke stå som en våd hund"

Det kan være svært at drage en direkte sammenhæng mellem det høje antal billetter til salg og de regnfulde vejrudsigter. Men TV 2 har talt med 32-årige Maria Jeppesen, der sammen med sin veninde sælger deres lørdagsbilletter.

- Jeg havde en forestilling om, at jeg skulle stå i min sommerkjole med sandaler, en kold fadøl og sol i hovedet og have en fantastisk dag på Roskilde Festival. Men nu kan jeg godt se, at det ikke bliver sådan en festival i år, siger Maria Jeppesen til TV 2.

Hun er "forbandet ærgerlig" over, at hun ikke kommer afsted, og har tjekket vejrudsigten mange gange de seneste dage i håb om en opklaring.

- Jeg gider bare ikke stå som en våd hund til en koncert og fryse og være klam... I et grimt regnsæt.

Derfor er billetten sat til salg. Maria Jeppesen og hendes veninde overvejer nu i stedet at bruge dagen på et spa-ophold.

Den 20. juni meldte Roskilde Festival udsolgt af partout-billetter, og festivalen regner med, at op mod 130.000 mennesker indtager Dyrskuepladsen, og dermed gør festivalen til Danmarks fjerde største by i øjeblikket.

TV 2 Vejret giver også et bud på, hvordan vejret bliver torsdag og fredag morgen. Her vil Roskilde Festival ikke undgå regn.

Du er velkommen til at sende dine regnvejrsbilleder fra Roskilde Festival til 1234@tv2.dk.

Mere regn i vente til Danmark Video: Danny Høgsholt

Det skal du være opmærksom på

Sofie Folden Lund fra Den Blå Avis siger, at det er vigtigt at være opmærksom på en række ting, når man køber en festivalbillet på Den Blå Avis.

- Først og fremmest anbefaler vi, at man altid handler med en sælger, der er Nemid-valideret, så man ved, hvem man handler med.

- Derudover anbefaler vi, at man betaler med Mobile Pay, fordi kontoen knyttet til cpr-numre.

- Og så vil jeg anbefale altid at kontrollere med den officielle billetudbyder, så man sikrer sig, at billetten ikke er falsk.