Samfund

Roskilde Festival efter brok fra forældre: - Lad børnene klare sig selv

Mange ledte efter plads til deres telte til langt ud på natten. Festivalen indrømmer, at information om, hvor der stadig var plads, ikke var god nok.

Starten på årets Roskilde Festival gik ikke lige gnidningsfrit for alle gæster.

Da teltpladsen åbnede lørdag eftermiddag, oplevede nogle gæster, at de måtte gå rundt på pladsen i flere timer, før det lykkedes dem at finde et sted, hvor de kunne slå deres telt op.   

En række forældre til de uheldige festivalgæster har henvendt sig til Roskilde Festival med kritik af situationen. En del af dem skrev på festivalens Facebookside, mens andre har ringet ind til infocenteret på pladsen for at klage.

- Amatører! Min søn og hans klasse fra Katten har stået i ventekø siden onsdag og skulle ind og få deres camp i dag, blot for at blive smidt ud, fordi der var nogle ”farlige højspændingsledninger”? Og ingen skiltning eller markering om dette? skriver Helle Søgaard Rasmussen for eksempel. 

Men talskvinde for Roskilde Festival Christina Bilde mener ikke, at det hjælper børnene, når deres forældre henvender sig derhjemme fra. 

- I virkeligheden er det meget lettere for os, hvis vi har den direkte dialog med dem, der er herude – så kan vi faktisk meget bedre hjælpe dem, end hvis vi skal tale med mor eller far, som så skal give beskeden videre, siger hun.

Roskilde Festival har i løbet af de seneste fem til seks år oplevet en stigning i antallet af forældre, der tager kontakt til dem i forsøget på at hjælpe deres børn, når de oplever udfordringer på festivalpladsen.

Christina Bilde opfordrer dem til at lade være med det.

- Forældre skal lade deres børn klare de udfordringer og få de oplevelser, de får herude, på egen hånd. Så får de den fedeste festival – og forældrene får et ungt menneske tilbage, som er vokset betragteligt. Det er godt at være på festival, og der er et virkelig stærkt fællesskab, hvor man hjælper hinanden, siger hun.

Ikke alle fik den rigtige besked

Hvorvidt forældre bør blande sig i deres børns udfordringer på Roskilde Festival eller ej, ændrer ikke på, at en del af gæsterne lørdag oplevede kaos omkring åbningen af pladsen.

Men Christina Bildes svar på den kritik er, at forholdene ikke var specielt anderledes, end de har været de foregående år. Der er oprettet flere områder, hvor det har været muligt at reservere plads på forhånd, men det betyder ikke, at der ikke er plads nok til alle.

- Der er altid nogen, der kommer til at gå rundt i længere tid, før de finder det sted, de gerne vil ligge. Det har givet lidt udfordringer, men ikke meget mere end tidligere. Men det har været koldt, og folk har været våde, så oplevelsen bliver nok, at det bliver sværere, siger hun.

Hun erkender dog, at der har været problemer med kommunikationen til gæsterne. Det er ikke alle, der har fået den rigtige besked om, hvor de kunne gå hen og få plads - og derfor har de ventet længere, end det var nødvendigt.