Samfund

Aggressivt mobilselskab går konkurs: Det skal du gøre, hvis du er ramt

Det nye teleselskab Tjeep tog konkurrencen op med lave abonnementpriser, men det endte med at koste dem livet. TV 2 / TV 2

De ville genstarte priskrigen, men fra i dag drejer mobilselskabet Tjeep nøglen om.

Det kun ni måneder gamle telefonselskab Tjeep er gået konkurs.

Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

- Alle kunder er selvfølgelig fritstillet som konsekvens af tjeep’s konkurs og vi anbefaler, at I kontakter nyt teleselskab med det samme, skriver Tjeep på deres hjemmeside.

Telefoner lagt døde fra i dag

Alle kunder oplever, at deres telefoner lukkes ned fra i dag, fredag den 23. juni, for udgående opkald. 

Men heldigvis kan kunderne stadig modtage opkald og sms'er i Danmark frem til mandag den 26. juni.

Derfra er telefonforbindelsen helt død.

Ville genstarte priskrigen

Selskabet debuterede i september 2016 og satsede fra start at genstarte priskrigen og have 80-100.000 kunder efter bare et år.

- Jeg har svært ved at se, hvorfor Tjeep ikke skulle blive en succes (...). Danskerne elsker alle former for tilbud og lave priser, sagde administrerende direktør Kim Damkær i september til Berlingske Business.

Men det har teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, nu nemt nok ved at se.

Store problemer fra start

- Med deres lave priser er det klart, at de har solgt en vare billigere, end det har kostet dem at købe den hjem. Den slags ender for det meste galt, forklarer han.

Selskabet var endda snart sagt kuldsejlet, før det kom fra start, for allerede i oktober regnede kritikken ned over dem for at tage tage penge for et fejlslagent produkt, da der var problemer med mange sim-kort.

- Vi erkender blankt at, vi har haft en problematisk start, og nu skal vi bruge den kommende tid til at overbevise jer om vores evner, skrev Tjeeps administrerende direktør Kim Damkjær i et åbent brev i oktober. 

Op mod 10.000 er ramt

Hvor mange kunder, der er ramt, er uklart.

Tjeep mener selv, at de har op mod 10.000 kunder, siger John Strand, der følger godt med i telebranchen, og understreger, at det tal nok er skruet en tand for højt op.

Men uanset hvor mange, der er ramt af telefondøden i Tjeeps linjer, er det bare om at kontakte et nyt mobilselskab med det samme. 

Roskilde Festival i fred for kæresten?

- Da er de formentlig oppe at køre i starten af næste uge, siger John Strand.

De penge, man som kunde havde stående i Tjeep som penge på kontoen eller forudbetalt abonnement, skal man glemme alt om og nok betragte som tabt.

For kunder, der skal på Roskilde Festival eller ud at rejse, er det om at skynde sig ned og købe et sim-kort med et midlertidigt nummer.

- Og ellers kan de jo nyde en Roskilde Festival, hvor kæresten ikke kan få fat på dem. Det er jo Tjeeps skyld, siger teleanalytiker John Strand.