Samfund

Lukning af Skat skaber frygt for flyttecirkus blandt medarbejdere

Hvor, hvornår og hvor hurtigt udflytningen sker, er afgørende for, om medarbejderne i Skat ser omlægningen som en god eller en dårlig ting.

Skatteminister Karsten Lauritzens (V) udmelding om, at Skat skal lukkes, skaber nervøsitet blandt medarbejderne.

Det skriver Finans.

Det er særligt placeringen af de syv styrelser, der skal erstatte Skat, som vi kender det, der optager de ansatte, forklarer Jørn Rise, der er formand for Dansk Told- og Skatteforbund.

- Hvis vi skal i gang med et nyt flyttecirkus, så er der grund til at passe på, for det kan betyde, at Skat igen mister kompetencer. Det er altså tvingende nødvendigt, at man lytter til medarbejderne, siger han til Finans.

Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring på Aalborg Universitet, mener også, at der er risiko for at miste gode kræfter undervejs, hvis omlægningen ikke sker på den rigtige måde. 

- Når man rykker rundt på tingene og skaber et vakuum, er der ledere og nøglemedarbejdere, der kan blive usikre - og så kan man risikere at miste nogle af dem, siger han til TV 2.

Han understreger, at det er vigtigt, at det han kalder en 'kæmpe omstillingsproces' bliver sat i gang så hurtigt som muligt. 

- Man kan ikke omorganisere sig ud af skandaler

Planen for hvor de syv styrelser skal placeres - og dermed hvorhen og hvor langt væk medarbejdere kan blive bedt om at flytte - fremlægger skatteministeren sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde tirsdag klokken 11. 

Og først herefter vil Jørn Rise tage stilling til, om han ser positivt på omlægningen eller ej. 

Han siger dog til Finans, at det er holdningen, at man ikke kan omorganisere sig ud af skandaler.

- Vi har hele vejen igennem påpeget, at det var essentielt med de nødvendige ressourcer og kompetencer. I stedet har man fokuseret på virksomhedsøkonomi og rationaliseringer og risikoanalyser, som ikke har taget højde for, hvordan verden ser ud udenfor, siger Jørn Rise.