Samfund

Eksperter: Så lidt kommer lukningen af Skat til at betyde for dig

Skatteminister Karsten Lauritzen vil erstatte Skat med syv nye styrelser. Det får ifølge eksperter ingen betydning for den almindelige lønmodtager.

Efter en tid med en lang række af skandalesager går den ikke længere: Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil lukke Skat. 

Det skriver Berlingske. 

I stedet for ét stort skattevæsen skal indføres syv nye styrelser med ansvar for hver sit område.  

Men du kan være ganske rolig. Det bliver ikke sværere at udfylde din selvangivelse.

- For den enkelte dansker betyder det ikke den store ændring. Der vil være en masse skattearbejdere, der bliver påvirket af det, men ikke den almindelige danske lønmodtager, forklarer skatteadvokat Eduardo Vistisen.  

Heller ikke professor i økonomistyring Per Nikolaj Buch mener, at der kommer til at blive problemer med den almindelige danskers skattebetaling i forbindelse med omlægningen til de nye styrelser, 

 - Det er de samme medarbejdere og det samme system, man skal køre på fremadrettet, så det er jeg ikke så bekymret for.

Planen er, at de syv styrelser skal spredes ud over hele landet som en del af udflytningen af statslige arbejdspladser. De skal være klar til drift fra 1. juli 2018.

Tirsdag klokken 11 fremlægger Karsten Lauritzen planen for styrelserne på et pressemøde i Statsministeriet, hvor også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil deltage.