Samfund

Pensioneret overlæge sigtet for at assistere ved selvmord

Svend Lings fik torsdag ransaget sit hjem og fik blandt andet beslaglagt computer og mobiltelefon.

Den pensionerede overlæge Svend Lings er blevet sigtet for at assistere patienter til selvmord, fortæller han selv til TV 2.

Svend Lings er medlem af gruppen Læger for Aktiv Dødshjælp og har åbent fortalt, at han flere end 10 gange har assisteret ved patienters selvmord ved at levere dødelige sovepiller.

Det førte i februar til, at Fyns Politi indledte en undersøgelse af sagen efter en politianmeldelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Torsdag troppede to betjente så op på Svend Lings bopæl på Fyn for at ransage hans hjem, fortæller han til TV 2.

- De havde en dommerkendelse, så de ransagade huset. Det var ikke sådan, at de endevendte alting. Det gik stille og roligt, siger Svend Lings.

Beslaglagde computer og medicin

Ifølge den pensionerede overlæge beslaglagde politiet hans computer, hans mobiltelefon, et ringbind og noget Fenemal, et sovemiddel, som kan anvendes til assisteret selvmord.

- De tog jo den Fenemal, jeg havde gemt til mig selv, hvis jeg skulle få brug for den, siger Svend Lings.

Han siger selv, at det er første gang, han hører fra politiet, siden han stod frem og fortalte, at han havde assisteret ved patienters selvmord.

Han er nu sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 240, siger han.

Paragraffen lyder: ”Den, som medvirker til, at nogen berøver sig selv livet, straffes med bøde eller fængsel indtil tre år.”

Sigtelsen får ikke Svend Lings til at fortryde noget, og det kommer slet ikke bag på ham, at den er kommet.

- Det havde jeg sådan set regnet med, siger han.

Politi bekræfter

Fyns Politi bekræfter sigtelsen.

- Det er korrekt, at vi har været ude og ransage hos ham i dag, og han er sigtet efter paragraf 240, siger Henrik Justesen, vicepolitiinspektør og leder af efterforskning af personfarlig kriminalitet, til TV 2.

Politiet har endnu ikke afhørt Svend Lings.

- Han ønsker ikke at udtale sig, før hans advokat er til stede, så vi skal have afhørt ham senere, siger Henrik Justesen.