Samfund

Ny app belønner studerende som holder nallerne fra mobilen

En ny app skal hjælpe studerende med at lade mobiltelefonen blive i skoletasken. Belønningen er gratis kaffe, tilbud og præmier.

En ny undersøgelse viser, at 51 procent af de gymnasieelever, der kigger på deres mobiltelefon hvert kvarter, har koncentrationsbesvær.

Jeg vil sågar mene, at det har været med til at forbedre min måde at studere på, og dermed har jeg også opnået bedre karakterer

Jurastuderende Mak Perendija

Nu kan der være hjælp på vej i en ny app, der hedder Hold. Den belønner studerende for ikke at bruge deres mobiltelefoner for ofte.

Når appen er aktiveret, optjener man et point for hvert tyvende minut, man lader sin telefon være. Så snart man bruger telefonen, stopper man med at optjene point.

Gratis kaffe og præmier

Med sine optjente point kan man for eksempel få en gratis kop kaffe eller deltage i konkurrencer med præmier. 15.000 danske studerende har allerede downloadet appen.

På professionshøjskolen Metropol i København har sygeplejestuderende Celistine Hjorth haft appen i to måneder, og hun er begejstret:

- Den giver mig faktisk et rap over nallerne. Hvis jeg låser telefonen op, så dukker appen op, og så er jeg nødt til at låse telefonen igen – ellers mister jeg det point, jeg er ved at optjene.

- Fordelen er, at man bliver belønnet

På Københavns Universitet er jurastuderende Mak Perendija nummer to på ranglisten over de flittigste brugere på hele universitetet. Det betyder, at han er rigtig god til at holde sig fra sin mobiltelefon.

- Fordelen er, at man bliver belønnet i det her tilfælde. Man kan købe en masse forskellige ting, så hvorfor ikke gøre det i stedet for, siger han til TV 2.

Udviklet i Norge

Konceptet med at droppe mobilen og få en belønning er udviklet i Norge. Her har 100.000 nordmænd downloadet appen.

I Danmark vil folkene bag Hold Danmark gerne have endnu flere end de 15.000 danske studerende til at bruge appen:

- Vi håber på, at vi kan skabe en god vane for de studerende i forhold til deres studie, så de ikke hele tiden bliver distraheret af deres telefon, siger Nam Yu, der er administrerende direktør og partner i Hold Danmark.

Har opnået bedre karakterer

Amerikanske studier viser, at studerende der ikke bruger deres mobil i timerne, klarer sig 36 procent bedre i tests end de elever, der bruger deres mobiler - ganske enkelt fordi de koncentrerer sig mere, tager bedre noter og kan huske mere af undervisningen.

Mak Perendija er ikke i tvivl om, at han koncentrerer sig mere i undervisningen med Hold installeret på telefonen.

- Og jeg er blevet mere opmærksom på mine mobilvaner. Jeg vil sågar mene, at det har været med til at forbedre min måde at studere på, og dermed har jeg også opnået bedre karakterer.