Vanessa Trump på hemmeligt besøg på Orø

16x9
Midt i maj fik John Ewans Porting besøg af sin niece Vanessa Trump. Her ses John Ewans og Jette Porting sammen med Vanessa Trump på øen. Foto: Orønyt / Orønyt

Præsident Trumps svigerdatter har besøgt sin danske familie på Orø.

Forbindelsen mellem Danmark og den amerikanske præsident er tættere end hidtil antaget, skriver DR Sjælland.

På Orø bor John Ewans Porting, søn af jazzkomponisten Kaj Ewans, som i halvtredserne emigrerede til USA. John Portings søskende bor stadig i USA, og hans niece Vanessa Trump er gift med Donald Trump Junior.

For nylig kom hun på familiebesøg på Orø i al hemmelighed.

- Det var et helt privat familievisit. Det at være sammen med familie bliver jo ret utvunget. Det der private liv har vi jo alle sammen brug for, og hun især. Så hun har nydt den tid sammen med os, fortæller John Ewans Porting til DR Sjælland.

Faktisk vidste lokalbladet Orø Nyt allerede den 18. maj, at Vanessa Trump havde været forbi, men ved den lejlighed blev det ikke opfanget af større medier.

VANESSA TRUMP PÅ ORØ Dette er ikke Fake News - forleden besøgte Vannesa Trump Orø. Fulgt af sorte limousiner med folk...

Posted by Lokalbladet Orønyt on Thursday, May 18, 2017

Besøgte statsministeren og kronprinsen

Selvom besøget foregik i al diskretion, så var Vanessa Trump og en medrejsende datter (parret har fem børn - heraf to døtre) dog mandsopdækket af Secret Service.

- De var seks som minimum for at kunne mandsopdække dem, men de gør det meget diskret og ordentligt. De sikrede sig, at der ikke var nogen journalister, og det passede vi også på, siger John Ewans Porting.

Udover sit visit hos familien var Vanessa Trump også inviteret på frokost på Marienborg hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Den aftale kom i stand, da de to talte sammen, da statsministeren ringede for at lykønske Donald Trump med valget.

Det oplyser Lars Løkke Rasmussen, der i øvrigt fortæller, at også kronprinsparret deltog i frokosten.

Var med til Trump Jr.'s bryllup

John Ewans Portings far, Kai Ewans, var en af de toneangivende på den danske jazzscene fra 1920'erne og frem til 40'erne.

I halvtredserne valgte han at emigrere til USA med familien, men John Ewans Porting var begyndt at studere og valgte at blive i Danmark. Han har dog bevaret et tæt forhold til sine søskende i USA, og søsteren Bonnie Haydon, som er mor til Vanessa Trump, kom sidste år for at fejre sin brors 80-års-fødselsdag.

John Ewans Porting og hans kone Jette var også med til Vanessa og Donald Trump Juniors bryllup, hvor de mødte Donald Trump.

- Brylluppet blev holdt på Trumps landsted i Florida. Det var en fest, der ville noget, som de kun kan gøre det i Amerika. En intim lille bryllupsfest for 400 mennesker, så sådan kan det gøres, griner John.

Vanessa Trump har været synlig i løbet af Donald Trumps kamp om præsidentposten.
Vanessa Trump har været synlig i løbet af Donald Trumps kamp om præsidentposten. Foto: BRIAN SNYDER / Scanpix Denmark

Vil ikke sige noget om Trump

Men når talen falder på hans indtryk af Trump, bliver han straks mere tilbageholdende.

- Det har vi talt om i familien, vi holder sådan en subtil grænse her. Selvfølgelig har vi mødt ham, og mit indtryk - ja, det er sådan meget personligt, det vil jeg ikke sige noget om, faktisk.

Familien Ewans Porting har i det hele taget ønsket at holde familierelationen tæt til kroppen. Men det var svært at undgå at opdage besøget af Vanessa Trump, da tre sorte biler med sikkerhedsfolk rullede om bord på færgen til Orø.

- Men vi ønsker egentlig at kunne værne om vores privatliv, og at vores familie ugeneret kan besøge os her, siger John Ewans Porting til DR Sjælland.

Han har da heller ikke nogen illusion om, at Præsident Trump skal aflægge besøg på Orø.

- Ha ha, nej, sandsynligheden er lig nul, hvilken tanke, griner han.