Samfund

Fik finger skåret af - alarmcentral tilbød at ringe efter en taxi

Det blev en traumatisk oplevelse for ægteparret Jens og Connie Hansen, da Jens Hansen fik sin finger skåret af i en rundsav.

Da Connie Hansen den 27. april ringede til alarmcentralen, fordi hendes 66-årige mand, Jens Hansen, havde fået halvdelen af ringefingeren skåret af i en rundsav, lød meldingen:

- I må selv køre til sygehuset. 

Men fordi Connie Hansen ikke har kørekort, og Jens Hansen selvsagt ikke kunne køre til sygehuset på grund af den afskårne finger, ville der i stedet blive sendt en taxi. Den var efter cirka 45 minutter endnu ikke nået frem, skriver Midtjyllands Avis.

Magtesløs

Connie Hansen fik derfor en nabo til at køre Jens Hansen fra bopælen i Sejs-Svejbæk ved Silkeborg til sygehuset i Viborg.

- Jeg forstår det ikke. Det var en meget ubehagelig oplevelse at vente så lang tid. Det blødte meget, og man føler sig magtesløs, siger Connie Hansen til Midtjyllands Avis.

Ifølge den ledende overlæge hos Præhospitalets vagtcentral, Peter Martin Hansen, var det en korrekt beslutning at sende en taxi efter Jens Hansen.

- Det blev vurderet, at Jens Hansen ellers havde det godt, var gående og i stand til at blive transporteret til sygehuset i en bil. Men det burde nok have været en såkaldt 'haste-taxi', der skulle være sendt efter ham. Den vil være fremme indenfor en halv time, siger Peter Martin Hansen, der dog erkender, at man skal tage ved lære af sagen, og at kommunikationen i den type alarmopkald skal være bedre.