Samfund

Udvisning sat i bero: 13-årig pige får lov at blive i Danmark

Udvisningen af den 13-årige Yiming Liu er sat i bero, fordi hendes advokat har klaget over afgørelsen.

Den 13-årige pige Yiming Liu fra Silkeborg skal ikke forlade Danmark i dag.

Det siger hendes advokat Jacob Engelbrechtsen til TV 2.

- Så kan vi ånde lettet op for nu, siger han.

Jacob Engelbrechtsen har klaget til Udlændingenævnet, der onsdag formiddag har besluttet at give sagen opsættende virkning. Det betyder, at sagen er sat i bero, imens de behandler hans klage, og at den 13-årige skolepige dermed kan blive med sin familie i Danmark lidt endnu.

Advokaten vurderer, at behandlingstiden er omkring syv måneder.

Bange for at forlade Danmark

Sagen har vakt opsigt siden sidste uge, hvor Udlændingestyrelsen gav den unge pige afslag på familiens ansøgning om at blive familiesammenført.

Den mener nemlig, at den unge skolepige ikke har ”mulighed for at opnå en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for en vellykket integration”.

Dermed stod hun til at skulle pakke kufferten og forlade Danmark - i dag. Det er på trods af, at hendes kinesiske mor og danske stedfar bor i Silkeborg, hun går i dansk skole og er i gang med at lære dansk.

- Jeg er bange, siger Yiming Liu, der kom til Danmark i september 2016.

- Jeg har mine bedste venner her, og jeg er bange for at skulle undvære min mor, har hun forklaret.

Yiming Liu udvises i dag Video: Carl-Emil Søe

Dansk på rekordtid

Men det er ikke kun i familiens hus i Silkeborg, at sagen har vakt opsigt.

Den politiske debat har også raset siden afgørelsen om Yiming Luis udsendelse kom i sidste uge. Tirsdag erklærede byrådet i Silkeborg deres støtte til Yiming Lui, og på Christiansborg kigger de også på sagen.

- Yiming Liu startede på Hvinningdalskolen den 1. oktober sidste år, og at efter sommerferien kan hun starte i syvende klasse, fordi hun på rekordtid har lært dansk. Det understreger for mig, at den her 13-årige pige er fuldt ud integrationsbar i Danmark og bør blive familiesammenført med sin mor og stedfar, siger medlem af Folketinget Thomas Jensen (S).

Samtidig er der sat gang i en underskriftsindsamling, hvor flere end 5.700 har skrevet under på, at Yiming Liu skal have lov at blive i Danmark. 

13-årige Yiming står til at blive udvist af Danmark, derfor har forældre til hendes klassekammerater startet en underskriftsindsamling Video: Lise Lund Andersen