Samfund

Tonstunge lastbiler beskytter karnevalsgæster i Aalborg

Politiet har taget ekstra sikkerhedsforanstaltninger i brug i forbindelse med årets karneval i Aalborg.

Tusindvis af mennesker deltager lørdag i det årlige karneval i Aalborg.

Og for første gang nogensinde har politiet taget en ekstra sikkerhedsforanstaltning i brug. Optoget bliver nemlig beskyttet af tonstunge lastbiler med sættevogne.

Det sker for at beskytte de mange gæster, hvis nogen skulle prøve at køre en anden lastbil ind i menneskemængden, som det er sket ved flere tilfælde den seneste tid, fortæller politiinspektør Ole Kristensen til DR Nordjylland.

- De scenarier, som man så i for eksempel Nice og Berlin, kan man ikke udelukke vil finde sted andre steder i Europa, forklarer politiinspektøren, Ole Kristensen.

Lastbiler bedre end betonbarrierer

Han tilføjer, at lastbiler er bedre til at skærme mod andre lastbiler end for eksempel betonbarrierer, fordi de kan flytte sig, hvis eksempelvis en ambulance skal ind og tilse en af de mange karnevalsgæster.

Karnevallet har varet det meste af lørdagen, og de mange glade gæster fortsætter festen resten af dagen.

Og indtil videre er det sket flere hændelser rundt omkring i byen, oplyser Henrik Skals, der er vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi til TV 2.

Mand forbrændt

Han fortæller, at der ikke er nogen anholdte. Men at politiet klokken 10.36 fik et opkald om, at en mand havde ild i sin karnevalsdragt.

Manden blev kørt på skadestuen og har fået mindre forbrændinger på hænder og skuldre.

Nordjyllands Politi efterlyser to mænd i forbindelse med et knivstikkeri i Vesterå i Aalborg, hvor en mand er blevet stukket i maven.

Politiet oplyser desuden, at der er problemer med folk, der bevæger sig rundt på tage i forbindelse med karnevallet.

- Vi vil stærkt opfordre til, at folk lader være med at klatre ud på tagene. Det er naturligvis livsfarligt, uovervejet og man risikerer ikke alene sit eget liv, men også menneskemængden på gaden. Lad os ikke få spoleret den gode festdag af en alvorlig faldulykke, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Rygte manet til jorden

Et rygte om at en nyligt afdød person skulle have været involveret i planlægningen af en større hændelse op til karnevallet, bredte sig tidligere på ugen på de sociale medier.

Det manede Nordjyllands Politi dog til jorden, da TV 2 Nord spurgte ind til rygterne.

Det falske rygte ærgrer sikkerhedschefen for karnevallet, Søren Korsgaard.

- Det er vi meget kede af. Det falske rygte har skabt en falsk frygt. På den ene side skaber mediernes fokus på rygtet en falsk frygt. På den anden side er det godt at få manet det falske rygte til jorden, siger han.

60.000 mennesker i diverse udklædninger forventes at deltage i karnevallet, som går gennem Aalborgs gader. Desuden vurderer arrangørerne, at cirka 100.000 mennesker kommer for at se det stort anlagte optog.

Karnevallet har været en tradition, siden det blev afholdt for første gang i 1990.