Samfund

Ny tendens: Børn køber boliger til forældre

Nu går forældrekøb også den modsatte vej - og en meget brugt model er at forældre lader deres børn overtage boligen og så lejer den - på den måde kan børnene få et arveforskud.

Der er en række økonomiske fordele forbundet med at investere i en bolig til sine forældre, mener økonomiske eksperter.

Ifølge Politiken er der hos flere ejendomsmæglerkæder meldinger om en ny tendens, hvor børn køber boliger til deres forældre - modsat de mange tilfælde, hvor forældre køber boliger til deres børn.

- Der er simpelthen flere og flere, der køber boliger til deres forældre. Renten er ekstremt lav i øjeblikket, og der er store fordele forbundet med sådan et køb, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig, til Politiken.

Hos konkurrenten Home kan man godt genkende billedet.

- Vi ser mange flere eksempler på det end tidligere, siger Mads Ellegaard, der er relationschef i Home. Men han understreger, at den dominerende tendens stadig er forældrekøb.

- Men det er slet ikke oppe på niveau med de normale forældrekøb, der udgør en ret markant del af lejlighedssalget, siger Mads Ellegaard til Politiken.

Peter Jensen kommunikationschef i MyBanker, fortæller, at der er en række økonomiske fordele forbundet med at investere i en bolig til sine forældre. Blandt andet kan en model, hvor børnene overtager forældrenes bolig for derefter at leje den ud til forældrene, give børnene et arveforskud.

- Med den model har man mulighed for at sælge til den seneste offentlige ejendomsvurdering. Endda 15 procent under. Og det giver altså også nogle skattefordele, siger Peter Jensen til Politiken.

Ifølge Politiken findes der på nuværende tidspunkt ikke nogen oversigt over, hvor mange "omvendte forældrekøb", der sker på landsplan.