Samfund

Ny dille hitter landet over - butikker melder om alt udsolgt

Det er svært for forældre at få fingre i det nye populære legetøj 'fidget spinner'.

Har du børn, så kender du nok allerede til dem. De små snurrende metaldimser med tre hjørner.

Legetøjet er kendt som en 'fidget spinner', og ligesom yoyoer og hønseringe tidligere har indtaget pladsen i skolegården og i børnenes hjerter, så er det nu den spindende dilles tur.

Oprindeligt blev fidget spinneren opfundet for at hjælpe børn med ADHD til at blive mere fokuserede i deres hverdag. Nu drejer den rundt på fingrene på både børn og voksne - og butikkerne kan ikke følge med efterspørgslen.

En lang række BR-legetøjsbutikker melder om alt udsolgt.

- Udsolgt alle steder. Ja, vi får igen. Leveringsdatoen er ikke sikker som amen i kirken - men vi får varer fredage og tirsdage. Held og lykke med jagten!, skriver BR Tarup Center i en Facebook-opdatering.

Hos Rodes Legetøj i Hillerød er de ligeledes blæst bagover af den store interesse.

- Jeg har solgt legetøj i 30 år og set mange diller komme og gå. Hønseringe, yoyoer, Pokemon og Kendama. Men jeg har aldrig oplevet noget lignende som med fidget spinneren. Vi har solgt 6.000 af dem på 14 dage. De første 1.440 styk fik vi fra Sverige. Dem solgte vi på en dag. Vi har lige bestilt ekstra 14.000 fra Østen, men jeg tør ikke lægge dem i webshoppen. Jeg er bange for, at de bliver solgt så hurtigt, at vi ikke har til alle dem, der bestiller,  siger Bent Rode til Politiken.