Samfund

Indbrud i butik Bent på Amager: - De gik kun efter én ting

Johnny Hansen er ikke i tvivl om, at tyvene gik efter én særlig ting.

Natten mellem onsdag og torsdag blev en sten kastet gennem glasdøren ind til butik BENT på Amager. Men tyvene var kun interesserede i én ting. Nemlig det nye populære legetøj 'fidget spinner'.

- De gik kun efter fidget spinnerne, for de havde nærmest ikke taget noget andet, forklarer Johnny Hansen, der er indehaver af butikken.

Han havde ellers netop indkøbt de 150 stykker legetøj, men måtte altså skuffe kunderne næste dag.

Hurtige penge var motivet. Sådan lyder vurderingen fra ejeren af en legetøjsbutik, der fik stjålet et parti Fidget Spinners. Video: Kasper Søgaard Alstrup

- Wow, fidget spinners er populære! BENT er glad for opmærksomheden og glad for, at I synes vi har seje varer. Men en sten gennem ruden er IKKE fedt. Lad os mødes i butikken i åbningstiden - det er langt mere hyggeligt, skriver Johnny Hansen i et facebookopslag, og fortsætter:

-  Til vores dejlige kunder, kan vi oplyse, at der kommer en ny sending spinners på mandag. BENT er ked af, I må gå forgæves disse dage.

En fidget spinner er en slags metaldims, som man kan få til at rotere i lang tid på sin finger. Oprindeligt blev fidget spinneren opfundet for at hjælpe børn med ADHD til at blive mere fokuserede i deres hverdag. Nu drejer den rundt på fingrene på både børn og voksne - og butikkerne kan nærmest ikke følge med efterspørgslen.

Folk fortæller, at det hjælper dem

Kort tid efter indbruddet fik butikken dog endnu en levering af det populære legetøj, og fredag er salget gået over al forventning.

- Det går virkelig godt. Folk er simpelthen bare så glade for at få fingrene i en fidget spinner, siger Johnny Hansen.

Han har oplevet, at den positive feedback stikker dybere end almindelig underholdning.

- Flere er kommet tilbage og har sagt, at legetøjet faktisk hjælper deres børn. En mor fortalte, at hendes søn sover meget bedre om natten, efter han har fået en fidget spinner. Og en i min familie lider at noget stress, og han har faktisk fået det meget bedre, efter han prøvede fidget spinneren, fortæller Johnny Hansen.