Samfund

Aktioner mod Jehovas Vidner i Rusland: Dansker anholdt

En dansk mand blev torsdag anholdt i den russiske by Oyrol som led i en aktion mod Jehovas Vidner. Udenrigsministeriet bekræfter anholdelsen.

Ifølge Radio Free Europe/Radio Liberty er en dansk mand torsdag blevet anholdt i den russiske by Oryol som et led i en omfattende aktion, den russiske sikkerhedstjeneste FSB - det tidligere KGB - har gennemført mod Jehovas Vidner i Rusland.

Den danske mand blev anholdt torsdag, og i dag, fredag, er det ifølge Radio Free Europe blevet besluttet af en distrikts-ret, at danskeren skal forblive i politiets varetægt, mens sagen efterforskes.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter overfor TV 2, at man kender til anholdelsen af danskeren i Rusland. Ifølge Udenrigsministeriet ydes der normal konsulær bistand i sagen, og Udenrigsministeriet kan ike oplyse yderligere.

Ifølge Yaroslav Sivulsky, en advokat for Jehovas Vidner i Rusland, var den danske mands eneste forbrydelse, at han læste i Bibelen sammen med andre medlemmer af Jehovas Vidner - det siger han til det russiske website Mediazone.

Oryol ligger i det vestlige Rusland og har mere end 750.000 indbyggere.

Russisk højesteret: Jehovas Vidner en "ekstremist-organisation"

Ifølge Radio Free Europe har medlemmer af Jehovas Vidner forklaret, at 15 maskerede og bevæbnede mænd torsdag afbrød en højtidelighed blandt medlemmer af Jehovas Vidner i byen, afhørte deltagere og beslaglagde blandt andet deres mobiltelefoner.

Medlemmer af gruppen i byen har også fortalt, at flere af byens medlemmer har fået ransaget deres hjem af folk fra FSB.

Aktionen mod Jehovas Vidner i Oryol er den seneste af en række episoder, efter Højesteret i Rusland i sidste måned stemplede den religiøse gruppe som en "ekstremistorganisation", og Højesteret beordrede gruppens besiddelser beslaglagt.