Terror i Manchester

Dansk koncertarrangør efter angreb: - Vi har kontakt med myndighederne

Danske arrangører af koncerter og gade ændrer ikke deres sikkerhedsopbud efter terrorangrebet i Manchester.

Danskerne kan stadig komme til Nik & Jay-koncert onsdag i Royal Arena i København.

- Koncerten med Nik & Jay i Royal Arena i morgen fortsætter som planlagt.

Sådan lyder det fra Jesper Christensen, managing director hos koncertarrangøren Live Nation Danmark, i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

- Sikkerheden ved vores shows er fortsat vores højeste prioritet, og vi er i kontakt med de danske myndigheder og følger deres anvisninger, skriver han.

Tanker går til Manchester

Udtalelsen kommer på baggrund af angrebet i den engelske by Manchester tirsdag aften mod en koncert med den amerikanske sanger Ariana Grande.

- Vi er naturligvis dybt berørte af denne meningsløse tragedie, og vore hjerter og tanker er med dem, der påvirkes af denne tragiske hændelse.

Ariana Grande spillede i Jyske Bank Boxen i Herning i forrige uge. Her er man også berørt af angrebet i Manchester.

- Vores varmeste tanker sendes først og fremmest til de ramte og deres familie samt vores kolleger, siger administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, i en skriftlig udtalelse til Ritzau og tilføjer:

- I MCH (Messecenter Herning, red.) og Jyske Bank Boxen vurderes sikkerhedsniveauet på hvert eneste arrangement fra gang til gang. Det sker i et tæt samarbejde med arrangørerne samt politiet og deres eksperter.

Angreb ændrer ikke dansk sikkerhed

Angrebet i Manchester kommer ikke til at ændre på sikkerhedsopbuddet på årets Roskilde Festival.

- Vores sikkerhedsniveau er højt. Vi har i mange år arbejdet tæt med myndighederne om, hvordan vi håndterer sikkerheden. Det har vi også gjort i år, siger Morten Terkildsen, sikkerhedschef i ConCom Safety, der står for sikkerheden på Roskilde Festival.

Ifølge ham bør man ikke være bange for at tage på årets festival.

Man skal ikke lade sig styre af frygten.

Morten Terkildsen, sikkerhedschef

- Man skal ikke lade sig styre af frygten.

- Jeg lader selv min 17-årige datter tage på Roskilde Festival, og det er jeg fuldstændig tryg ved, siger Morten Terkildsen.

Terror påvirker ikke Distortion

Heller ikke gadefestivalen Distortion, der finder sted i København i næste uge, bliver påvirket.

- Vi har i mange måneder planlagt en omfattende terrorsikringsplan i dialog med politi og PET med bemandede betonklodser omkring bydelene, siger grundlægger og festivalansvarlig Thomas Fleurquin i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

- Distortions udtryk kan være lidt kaotisk og impulsivt, men jeg kan forsikre om, at vi hvert eneste år laver et omfattende sikkerhedsarbejde.

- Der er meget mere professionel opsyn under Distortion, end man umiddelbart ville tro, tilføjer han.

Take That aflyser tre koncerter

Ingen af de danske festival- og koncertarrangører foretager altså nogle store ændringer i deres oprindelige sikkerhedsprocedurer i kølvandet på mandagens terrorangreb. Men hos Manchester Arena betyder det, at tre planlagte Take That koncerter er aflyst. 

På Twitter oplyser de, at tre koncerter med Take That, som skulle have været afholdt fredag, lørdag og søndag i denne uge, er udskudt på grund af politiets efterforskning.