Samfund

Handicappede vil også dyrke sport: - De føler sig som alle andre

Parasport Danmark vil gøre det lettere for børn og unge, der er fysisk hæmmede at gå til idræt med deres 'almindelige' venner.

Hvis man er handicappet, så kan det være svært at passe ind i en almindelig sportsklub eller idrætsforening.

Men mange børn og unge med et fysisk handicap opfatter ikke deres handicap som en begrænsning.

Alligevel kan det være en udfordring at blive en del af holdet, da der som oftest opstår en række spørgsmål i mødet mellem idræt og handicap.

Det kan dog sagtens lade sig gøre, hvis en såkaldt 'Superleder' tager ansvaret på sig.

Sådan en er Richard Andersen. 

- Jeg er en form for mentor. Jeg skal prøve at inkludere dem her i klubben, siger Richard Andersen, der er Superleder i Kellers Park Golf Club i Brejning.

Det er Parasport Danmark, der sørger for at finde Superledere. Organisationens opgave er at gør det nemmere for handicappede at komme ud i almindelige idrætsforeninger.

- Når de her børn kommer ud og bliver en del af den almene idrætsforening, så kan de også sige til venner og familie, at de går til enten golf, svømning eller fodbold, siger Anne Tøttrup Andersen, der er projektleder i Parasport Danmark.

- Det er noget af det, som vi andre tager for givet, at vi kan gøre, og selvfølgelig kan de her børn også det, siger hun.

Dejlig træt

En af dem, der har Richard Andersen som superleder i Kellers Park Golf Club, er Asbjørn Lind Holst på 11 år.

Han har allerede mærket fordelen ved projektet.

- De fleste af de andre er jo bedre end mig, men nogle gange er det lidt nemmere at stå og kigge på dem og se, hvordan de gør det, siger Asbjørn Lind Holst.

Mødet med golfsporten har været positivt for den 11-årige dreng.

- Man er dejlig træt, når man kommer hjem, siger Asbjørn.

Også Asbjørns far er glad for se sin søn spille golf.

- Det betyder, at de føler sig som alle de andre, så det synes jeg er et super godt initiativ af klubben, siger Christian Holst.

Ingen begrænsninger

En anden, der er startet i golfklubben, er 12-årige Mikkel Schmidt Pedersen. Han har cerebral parese i hele sin højre side. 

Han glæder sig over, at golf er et spil for alle.

- Det er ikke ligesom for eksempel fodbold, hvor du skal have et bestemt niveau for at kunne spille på et bestemt hold. Her kan alle spille sammen, lige meget hvilket niveau de er på, siger Mikkel Schmidt Pedersen.