Er du mors lille dreng?

Husker du Jørns lillebror? Det er der sket med ham

For 10 år siden fulgte TV 2 Jørn Toft Jensens bror i andet kapitel om 'Mors lille dreng'. Ligesom Jørn blev han anbragt i pleje, og der er han stadig.

Torsdag aften viste TV 2 dokumentaren 'Mors lille dreng på egne ben', hvor vi for tredje gang følger Jørn Toft Jensen og hans plejefamilie. 

Siden har flere af TV 2s Facebook-brugere spurgt, hvordan det går Jørns lillebror, Mads, som også blev fjernet fra de biologiske forældre for 10 år siden.

- Mads har det rigtig godt, trives og udvikles som alle andre både socialt og fagligt, fortæller Lilli Bach Andersen, der er plejemor til både Mads og Jørn.

Bor hos Lilli og Uffe

Det var i 2008 i TV 2-dokumentaren 'Er du mors lille dreng - 10 år senere', at der kom fokus på lillebroren Mads.

Mads kom til verden knap ni år efter sin bror Jørn Toft Jensen. Ligesom sin bror endte Mads også med at blive anbragt hos plejeforældrene Lilli og Uffe Bach Andersen - men denne gang skulle der gå 14 måneder, før han blev fjernet fra sine biologiske forældre.

- Da vi overtog Mads, tænkte jeg over, om han ville udvikle sig som Jørn. Men min største overvejelse var faktisk, at vi var 40 år, da vi overtog Mads, og at vores egne biologiske børn var ved at flytte hjemmefra. Så vi tænkte på, hvordan det ville være for ham at få så gamle forældre. Men vi endte jo med at takke ja, fortæller Lilli Bach Andersen.

Ville abortere

I dag bor Mads stadig på Lilli og Uffe Bach Andersens gård, har det godt og passer sin skolegang.

Mads har samme biologiske mor som Jørn, nemlig Anni Toft Jensen. Som TV 2 fortalte tilbage i 2008, havde hun allerede før fødslen henvendt sig til kommunen for at gøre opmærksom på, at hun var gravid.

ER DU MORS LILLE DRENG?

TV 2 har over tre dokumentarer fulgt Jørns turbulente start på livet. Første gang i 1998, hvor historien skabte stor debat om tvangsfjernelse.

1998: Vi følger Jørn og hans forældre, Anni og Bjarne, der ikke magter at tage sig af deres dreng. Jørn er i fare for at tage varig skade, og kommunen skal afgøre, om han skal fjernes.

2008: 10 år senere bor Jørn hos sine plejeforældre, Lilli og Uffe. Her har det vist sig, at han lider af svær autisme og ADHD og har sociale vanskeligheder.

2017: Jørn er blevet 19 år og skal flytte hjemmefra, men han har udviklet et stort misbrug og er endt i kriminalitet.

Dengang fortalte hun, at hun gerne ville have en abort, hvis de igen ville fjerne barnet efter fødslen, som de gjorde med hendes første barn, Jørn. Det ville kommunen dog ikke tage stilling til på forhånd, og derfor gennemførte hun graviditeten.

Efter 14 måneder endte Mads med at blive fjernet fra sine biologiske forældre, og han flyttede derfor ind på gården hos Lilli og Uffe, hvor hans storebror Jørn i forvejen boede.

På det tidspunkt var Jørn 10 år gammel og diagnosticeret med autisme, ADHD og alvorlige personlighedsforstyrrelser. Man frygtede derfor, at Mads også ville vokse op med store problemer.

- Det har bare været dejligt at have ham, og jeg ser det ikke som en ekstra opgave. Han er bare en i vores børneflok, og vi tager de hensyn til alle, som der skal tages, forklarer Lilli Bach Andersen.

Du kan se eller gense alle tre dokumentarer om 'Mors lille dreng' på TV 2 PLAY.

Han blev fjernet fra sine biologiske forældre fire måneder efter fødslen. Nu vender TV 2 tilbage til Jørn, der er blevet 19 år og har store problemer. Video: Camilla Carlson