Pindsvin i danske haver har fået ny farlig fjende

Robotplæneklippere er blevet pindsvinenes nye fjende. Det er blot det seneste eksempel på, at dyrene lever livet farligt i villahaven.

Pindsvin i haven har fået en ny og farlig fjende.

Det er de robotplæneklippere, som mange haveejere har skaffet sig.

Om natten, når pindsvinene er aktive, kan de blive alvorligt skamferede af mødet med en robotplæneklipper.

- Det er stigende problem. Vi får flere og flere pindsvin ind, som er beskadigede. Og nogle gange er det så slemt, at vi bliver nødt til at aflive dem, fortæller Mie Hartung fra Gentofte, der er frivillig plejer for Pindsvinevennerne i Danmark. Det er en organisation, der modtager og plejer beskadigede pindsvin.

Problemet er, at pindsvinet instinktivt beskytter sig ved at trykke sig i et hul i græsplænen, hvis det møder en robotplæneklipper. Og så kan robotten ikke registrere pindsvinet, men kører det over og giver pindsvinet alvorlige skader, ofte i ansigtet.

- Det bedste ville være, hvis folk ville lade være med at køre med robotplæneklipperen om natten. Pindsvin er natdyr, og det er der de kommer frem, fortæller Mia Hartung.

Det simple råd er blot et af flere, der kan redde dyr i haven. Nedenfor har vi samlet fem råd til, hvordan man kan passe sin have – samtidigt med, at man passer godt på havens dyreliv:

Her skal du passe på dyrene i haven