Samfund

Imam i modvind for at prædike om drab på jøder: Nu svarer han igen

Imamen Mundhir Abdallah mener, at han har været udsat for et komplot. Han har opfordret til drab på jøder.

Den omstridte imam Mundhir Abdallah, der i en moské på Nørrebro opfordrede til drab på jøder, svarer nu igen.

I et interview over Facebook med Kristeligt Dagblad afviser han den omfattende kritik, udtalelserne har udløst. Han er udsat for et komplot, mener han.

- Politikerne i den vestlige verden og medierne stopper aldrig med at angribe islam og muslimer. Deres propaganda stopper aldrig. Muslimer er de rigtige ofre, ikke andre. Vores kvinder bliver angrebet, vores moskéer bliver brændt, skriver Mundhir Abdallah blandt andet.

- Men jeg har fået bred og varm opbakning fra folk alle steder fra. Selv mange fra Danmark. De ved, at mine ord er blevet manipuleret, og de ved, at motivationen for denne kampagne er at forhindre muslimer i at kritisere Israel og de vestlige regeringer, der støtter besættelsen (af Palæstina, red.), skriver han i Facebook-samtalen med Kristeligt Dagblad.

Opfordrede til drab på jøder

Mundhir Abdallah kom i fokus, da Kristeligt Dagblad i sidste uge kunne fortælle, at han ved en fredagsprædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro havde opfordret til drab på jøder.

Den omstridte imam, der bor i Libanon, men har familie i Danmark, mener dog ikke, at han har et ansvar for at forhindre antisemitisme blandt muslimer.

I 2015 var Masjid Al-Faruq-moskéen, hvor Mundhir Abdallah prædikede, ellers også i søgelyset, da det kom frem, at Omar el-Hussein inden terrorangrebet i København havde besøgt netop denne moské. Også dengang havde en imam opfordret til drab på jøder.

- Der er intet bevis for, at han gjorde dette, fordi han kom i moskéen, skriver Mundhir Abdallah.

- Jeg har ikke gjort noget forkert

Selvom politikere over en bred kam har krævet indgreb mod Mundhir Abdallah, frygter han ikke fremtiden.

- Jeg har ikke gjort noget forkert, svarer han på spørgsmålet om, hvorvidt han frygter at havne på den nyligt indførte sanktionsliste over religiøse forkyndere, hvorefter han tilføjer:

- Se, hvordan jeres demokrati virker. I straffer andre på grund af deres tro og politiske holdninger. Denne lovgivning beviser kun svagheden ved jeres demokrati. Folk, der er forskellige, kan ikke leve sammen i det. Så du har to muligheder (som muslim, red.): Enten bliver du totalt integreret, eller også bliver du dræbt, ryger i fængslet eller sendt hjem til, hvor du kommer fra. Og selv der er du ikke i sikkerhed, skriver Mundhir Abdallah.

Det var netop imamer som Mundhir Abdallah, der var politikernes mål, da regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet indførte den såkaldte forkynderlov sidste år.

Nu vil Socialdemokratiet på baggrund af sagen om imamens opfordring til jødedrab have lovgivningen set efter i sømmene. Derfor vil partiets retsordfører, Trine Bramsen, bede om et møde med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og kirke- og kulturminister Mette Bock (LA).