Samfund

Karsten Rees søn står bag skranken hos biludlejer: Far giver ingen genveje til succes

21-årige William Ree må selv arbejde for pengene, lyder det fra hans far, Karsten Ree, der selv er milliardær.

Går du ind i Europcar på Gammel Kongevej i København, møder du højst sandsynligt 21-årige William Ree. 

Her arbejder den mørkhårede unge mand med de røde kinder som assistent. 

Men som efternavnet antyder, er han ikke så almindelig endda. 

Han er yngste søn af milliardæren Karsten Ree, som indtil for nyligt ejede samtlige danske afdelinger af netop Europcar. 

Under pres fra start

Men selvom far ejer biksen, bliver sønnen ikke tildelt nogen genveje til succes. 

- Min far har altid gået meget op i, at man skal kunne klare tingene på egen hånd og danne sig en forståelse for, hvordan verden hænger sammen. Og det er jeg i dag rigtig glad for. Det har bragt mig rigtig langt, synes jeg, fortæller William Ree, som TV 2 møder ude foran hans arbejdsplads.  

Jeg vidste godt, at jeg var lagt under et lidt andet pres end de andre, da jeg startede. 

William Ree

Her har William Ree arbejdet i lidt over et år. 

- Jeg prøver så småt at integrere mig og tilegne mig nogle flere redskaber. Jeg er ikke så god til at sidde stille og fordybe mig i én ting. Jeg vil meget hellere ud og tale med mennesker, og derfor kan jeg rigtig godt lide at arbejde her, siger han og fortsætter: 

- Men jeg vidste godt, at jeg var lagt under et lidt andet pres end de andre, da jeg startede. 

Far har solgt Europcar

Tirsdag annoncerede Karsten Ree, at han har valgt af sælge den danske afdeling af Europcar.

Selskabet står under navnet Østergaard Biler, og det er Europcar selv, der har valgt at hive sin danske afdeling - en såkaldt franchisetager - tilbage i folden. 

I en pressemeddelelse skriver Europcar, at Østergaard Biler har været én af de største franchisetagere, hvis man kigger på afdelingens omsætning. 

Jeg vil helt klart mene, at vi skal fortsætte med at investere i bilmarkedet. Det er jo det, vi er gode til. 

William Ree

Sønnen William Ree glæder sig over salget.

Trods den nye ejer forventer han at få lov til at fortsætte sin karriere hos Europcar - og så er han spændt på at se, hvad salget betyder for Ree-imperiet: 

William Ree har arbejdet som assistent for Europcar i lidt over et år. Her ses han med sin far og ejer af bilforhandleren, Karsten Ree.

-  Der kommer naturligvis til at ske nogle ændringer inden for koncernen nu. Østergaard Biler blev set som en bærende virksomhed for mange af de andre virksomheder, vi ejer. Nu skal vi måske ud og lede videre efter andre virksomheder at investere i. Hvem ved, siger han. 

Selv har Karsten Ree oplyst til TV 2, at pengene fra salget skal bruges til at investere i aktier. Men det, mener sønnen ikke, er vejen frem: 

- Han skal ud og præge noget mere med en ny virksomhedsinvestering. Jeg vil helt klart mene, at vi skal fortsætte med at investere i bilmarkedet. Det er jo det, vi er gode til.