Samfund

Forældre til offer for vandscooter-ulykke: Det er enhver forældres mareridt

Forældrene til en af de to unge kvinder, der døde lørdag aften, fortryder ikke, at de lod deres datter rejse til Danmark.

Et opkald ændrede et forældrepars liv.

For under to døgn siden omkom deres datter, da en vandscooter torpederede en udlejningsbåd i Københavns Havn ved Langebro. I udlejningsbåden sad deres 21-årige datter.

Hun var på udveksling i København, hvor hun siden april studerende på DIS (Study Abroad in Scandinavia). Hun var også den første, der mistede livet under dødsulykken.

- Jeg tror ikke, man kan være forberedt på at få sådan en besked. Det er enhver forældres mareridt at få at vide, siger moderen til DR.

Mor til dræbt datter: Vi står sammen

Forældrene til den 21-årige kvinde rejste søndag fra hjemstavnen Louisiana i USA til København.

I dag lader de for første gang deres øjne falde på stedet, hvor deres datter mistede livet. På stedet har medstuderende og andre sympatiserende lagt blomster, tændt lys og skrevet hilsner til deres datter og den anden kvinde, der også omkom efter påkørslen.

- Blomsterne får mig til at føle, at vi ikke er alene. Vores datter har venner omkring sig, som elsker hende. Jeg føler, at alle står sammen og prøver at få så meget kærlighed som muligt ud af denne her tragiske situation, siger moderen, der på trods af den ulykkelig situation er glad for, at hendes datter nåede at få oplevelsen at bo i Danmark.

Der er lagt blomster og tændt lys på Islands Brygge ved Langebro.

Selvom ulykken skete, mens deres datter var på udveksling i Danmark, fortryder faderen ikke, at de sendte hende af sted.

 - Nej. Der er risici i livet lige meget, hvor du tager hen, siger han til DR.

Hvil i fred

Også den 21-årige kvindes onkel har givet udtryk for sin sorg.

På sin Facebook-profil har han delt et billede af sin niece, hvor han samtidig fortæller, at han lørdag modtog et opkald med den tragiske besked fra den amerikanske ambassade i Danmark.

- Vi er alle knuste over, at så smukt et liv endte i en alder af 21 år. Hvil i fred. Vi elsker dig alle sammen, skriver han.

Søndag aften blev der afholdt en mindehøjtidlighed på Islands Brygge for de to ofre. Her lægger der blomster på kajkanten.