Samfund

Er du enig? Bill Gates forbyder sine børn telefoner, før de er 14 år

Mangemilliardæren og grundlæggeren af Microsoft, Bill Gates, forbyder sine børn at få mobiltelefoner, før de er 14 år - er du enig i aldersgrænsen?

Selvom han er verdens rigeste mand og grundlægger af verdens største softwarevirksomhed, så betyder det ikke, at hans egne børn får lov at bruge den teknologi, han selv har været med til at udvikle til hele verden, når de vil.

I hvert fald har manden bag Microsoft, Bill Gates, stramme regler for, hvornår hans tre børn måtte få deres første mobiltelefon, og hvornår de må bruge den.

- Vi har ikke mobiltelefoner ved bordet, når vi har spiser. Vi gav ikke vores børn mobiltelefoner, før de var 14, og de klagede over, andre børn fik dem tidligere, siger mangemilliardæren i et interview med det britiske nyhedsmedie Mirror.

Interviewet har på få dage floreret på flere af store nyhedsmedier og skabt liv i debatten om, hvad aldersgrænsen bør være for, hvornår børn må få deres første telefon.

Ingen telefoner før sengetid

Med sin kone Melinda Gates har 61-årige Bill Gates tre børn på 20, 17 og 14 år, og det er ikke kun ved spisebordet, at de tre børns telefoner er forbudte i Microsoft-grundlæggerens hjem.

- Vi sætter som regel et tidspunkt, hvorefter der ikke er nogen skærmtid, og det hjælper dem med at komme i seng på et ordentligt tidspunkt, siger Bill Gates, som forklarer, at tidspunktet på dagen er en vurderingssag.

- Vi vurderer det efter, hvornår de (mobiltelefonerne) kan bruges på en god måde – som med lektier og til at holde kontakten med venner – men også efter, hvornår det bliver for meget, forklarer han.

Gates-børnene er alle tre gamle nok til at få en mobiltelefon, men de er stadig bandlyst fra at få iPhones eller andre Apple-produkter på grund af Bill Gates langvarige rivalisering med grundlæggeren af Apple, Steve Jobs.

Danske børn får mobiltelefoner hurtigere

Bill Gates’ aldersgrænse er langt højere end hos andre amerikanske familier. For ifølge rapporten ’Kids & Tech: The Evolution of Today’s Digital Natives’ er den gennemsnitlige alder for, hvornår børnene i USA får deres første telefon, 10,3 år.

Sammenligner man med Danmark er 14 år også en høj aldersgrænse. En undersøgelse foretaget af Telia og YouGov i 2016 viser nemlig, at de danske børn i gennemsnit er 8,5 år, når de får deres første mobiltelefon.

Det er et tal, der ifølge Telia har ligget nogenlunde stabilt de sidste tre år.

- Selvom vi ofte har den oplevelse, at teknologien bliver meget hurtigt udbredt, og at brugerne bliver stadig yngre, så har alderen for, hvornår børn må få deres egen mobiltelefon, stabiliseret sig ved de otte år, altså i 2. klasse, siger privatkundechef i Telia Christoph Nørgaard i forbindelse med undersøgelsen.

Afstemning

Hvor gamle skal dine børn være, før de får deres første mobiltelefon?