Samfund

Europæisk rumfartschef: Andreas Mogensen skal ud i rummet igen

Generalsekretæren for ESA var i dag i København, hvor han forudså, at Danmarks første astronaut Andreas Mogensen nok skal komme afsted igen.

Den danske astronaut Andreas Mogensen bør have endnu en tur i rummet.

Det sagde generaldirektøren fra den europæiske rumfartsorganisation ESA, Johann-Dietrich Woerner, da han i dag var på besøg i København for blandt andet at mødes med Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind.

- Min intention er, at alle astronauter bør have mindst to flyvninger, og Andreas gjorde et perfekt stykke arbejde første gang, sagde Johann-Dietrich Woerner på et pressemøde torsdag.

Første dansker i rummet

Andreas Mogensen blev i september 2015 den første dansker i rummet, da han tilbragte otte dage på Den Internationale Rumstation ISS.

Andreas Mogensen

Dansk astronaut

40 år

I 2009 blev han præsenteret som en del af det europæiske astronautkorps

Den 2. september 2015 blev han den første dansker i rummet

Han opholdte sig i otte dage på Den Internationale Rumstation (ISS)

Er en del af det Europæiske Rumagentur - i øjeblikket er han udstationeret hos NASA

Han håber på at komme i rummet igen på et tidspunkt mellem 2020-2024

Ifølge ESA-generaldirektøren er der dog ingen aktuelle planer for Andreas Mogensen, men han kalder den 40-årige dansker for ’ung og rask’ og forudser, at han har mange aktive år foran sig.

Videnskab.dk fortæller, at ESA netop nu forhandler med det amerikanske rumfartsagentur NASA om de fremtidige missioner til rumstationen.

'Vil gerne af sted igen'

Andreas Mogensen har ikke selv kommenteret dagens udtalelse fra Johann-Dietrich Woerner, men Mogensen har flere gange givet udtryk for, at han meget gerne vil ud i rummet igen og at han gerne vil af sted i længere tid end de i alt ti dage, som den sidste tur varede.

- Det er helt sikkert mit mål at komme på en ny mission, og jeg kunne godt tænke mig at være af sted mindst et halvt år, så jeg virkelig får mulighed for at vænne mig til at være i rummet og blive god til det, sagde Andreas Mogensen sidste efterår til Alt For Damerne.

Han bor nu i USA, hvor han arbejder som forbindelsesofficer mellem netop ESA og NASA.