Danmark nægter seks religiøse forkyndere indrejse

For godt et år siden besluttede et flertal i Folketinget at forbyde visse religiøse ledere adgang til landet, og nu er den første liste klar.

For næsten et år siden blev Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Konservative enige om, at vi skal have en national liste over religiøse forkyndere, der ikke må komme til Danmark.

Nu er de første seks navne på listen klar, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

De seks personer, hvoraf fem er muslimer, og en er kristen, har indrejseforbud i Danmark i foreløbig to år. Listen vil blive ajourført og udvidet løbende.

- Regeringen vil ikke acceptere, at hadprædikanter kommer til Danmark for at prædike had mod det danske samfund og for at indoktrinere andre til blandt andet at begå vold mod kvinder og børn, udbrede ideer om et kalifat og i det hele taget undergrave vores grundlæggende værdier, siger integrationsminister Inger Støjberg(V) i pressemeddelelsen.

Her er de seks præster, der nu ikke kan komme ind i landet:

Disse religiøse ledere må ikke længere komme til Danmark

Mohamad bin Abd al Rahman bin Milhi bin Mohamad al Arefe

Mohamad bin Abd al Rahman bin Milhi bin Mohamad al Arefe

Født: 15. juli 1970

Nationalitet: Saudiarabisk

Mohamad al-Arefe, som han også kaldes, er forfatter og religionsteoretiker. Han er en stjerne i den arabiske verden, hvor han har 17,3 millioner følgere på Twitter, hvilket placerer ham i top-100 i verden. BBC har sågar omtalt ham som 'en gejstlig Brad Pitt'.

Hans ideologi er blevet sammenlignet med terrorgruppen Islamisk Stats. Al-Arefe prædiker blandt andet invasion af 'vantro' lande og drab på de vantro.

Han har specifikt sagt om danske kvinder, at de er sammen med så mange mænd, at de fleste ikke ved, hvem der er far til deres barn. Faktisk mente han helt specifikt, at der var tale om 54 procent af danske kvinder.

Foto: Handout

Kamal El-Mekki

Kamal El-Mekki

Fødselsdato ukendt

Nationalitet: Amerikansk

Kamal El Mekki står bag en lang række udtalelser, der tager udgangspunkt i en dogmatisk fortolkning af sharia-loven. Han mener blandt andet, at frafaldne muslimer skal slås ihjel.

El Mekki accepterer ikke homoseksualitet, og han går ind for pisk for utroskab og afhugning af lemmer for tyveri.

Han har været i Danmark i både 2014 og 2016.

Foto: Handout

Bilal Philips

Bilal Philips

Født: 7. januar 1947

Nationalitet: Canadisk

Bilal Philips blev født på Jamaica, voksede op i Canada og opholder sig nu i Qatar, hvor han arbejder som lærer, foredragsholder og forfatter. Han medvirker ofte på en 24-timers islamisk tv-kanal, der hedder Peace TV.

Han er uddannet i islamisk teologi og har selv stiftet universitetet Islamic Online University i Qatar.

Bilal Philips har gjort sig bemærket ved at bakke op om selvmordsbombere, forkastet ideen om voldtægt i ægteskab og han er også blevet forbundet med terrorangrebet mod World Trade Center i New York i 1993.

Foto: Handout

Terry Dale Jones

Terry Dale Jones

Født: 19. oktober 1951

Nationalitet: Amerikansk

Terry Dale Jones leder en kristen menighed i Florida. Han er blandt andet blevet berømt for at ville brænde koraner og for at stille op til præsidentvalgene i både 2012 og 2016.

Hans trosretning er militant imod islam. Terry Jones har skrevet en bog, der hedder 'Islam er djævlen' og lavet flere film om islam, som har skabt furore verden over.

Terry Jones er blevet dømt til døden in absentia i Egypten, iranske præster har prædiket død over ham, og der er en dusør på mere end to millioner dollars på ham fra en pakistansk gruppering.

Foto: Handout

Salman Bin Fahad Alodah

Salman Bin Fahad Alodah

Født: 1. februar 1957

Nationalitet: Saudiarabisk

Salman Bin Fahad Alodah er en populær prædikant på både tv og internettet i den arabiske verden.

Han har fordømt terrorangrebet mod New York 11. september og har også sagt, at homoseksualitet ikke bør straffes, selvom det er forbudt ifølge islam. Han har også sagt, at han støtter fred med andre religioner.

Han har tidligere været en udtalt kritiker af det saudiarabiske styre, men blev i 1999 'reformeret' og anses nu for en støtte af regimet.

Foto: Handout

Mohammad Rateb Abdalah Al-Nabulsi

Mohammad Rateb Abdalah Al-Nabulsi

Født: 26. december 1938

Nationalitet: Syrisk

Mohammad Rateb Abdalah Al-Nabulsi er en syrisk forfatter og professor, der i 2011 flygtede til Jordan.

Han har skrevet talrige bøger om islam og holdt hundredevis af prædikener på tv. Han har desuden været med til at stifte 'Nabulsi Encyclopedia of Islamic Science'.

Foto: Handout

Khalid Yasin

Khalid Yasin

Født: 1946

Nationalitet: USA

Khalid Yasin er tidligere bandemedlem i Harlem, New York, hvor han er født og opvokset som kristen. Han er siden konverteret til islam. Opholder sig i Storbritannien.

Skabte i 2010 debat i Danmark, da han trods flere kontroversille udtalelser besøgte København for at holde oplæg om at gå fra bandemedlem til at være en god muslim.

Foto: Handout

Muhammad Raza

Muhammad Raza

Født: 16.marts 1972

Nationalitet: Pakistan

Bor i Pakistan, men rejser rundt i verden og prædiker. Vakte stor opsigt i 2016, da han under et besøg i Australien sagde i en video, at verden bliver renset, når jøderne er udslettet.

Foto: Handout

 

Tænketank: Det er et skråplan

Selvom der altså var stort politisk flertal bag aftalen, er det ikke alle, der jubler over, at indrejseforbuddet nu er blevet konkret for seks personer.

Jacob Mchangama, der er direktør i tænketanken Justitia, er bekymret.

- Jeg er med på, at der kan være god grund til ikke at give en række af de her personer opholdstilladelse. Men at sige, at folk, der har holdninger, som vi ikke bryder os om, ikke kan rejse ind i landet, er et skråplan, siger han til Ritzau.

Han mener desuden, at de seks personer virker vilkårligt udvalgt. Det gælder især ved valget af den amerikanske pastor Terry Jones, der mest er kendt for at ville brænde koraner.

- Det viser, at man kan komme på, hvis man har gjort noget, der ville være et brud på blasfemiparagraffen, hvis det var gjort i Danmark. Det, synes jeg, er rimeligt vidtgående og vidner om, at det kan udvikle sig i en ret vilkårlig retning, siger Jacob Mchangama.