Samfund

Medie: Tyrkiet kalder ambassade-rådgiver hjem fra Danmark

Fredag sagde Adnan Bülent Baloglu, at den tyrkiske ambassade har overvåget dansk-tyrkere. Nu er han hjemsendt.

Den religiøse rådgiver for den tyrkiske ambassade, Adnan Bülent Baloglu, er søndag blevet sendt hjem til Tyrkiet. Hjemsendelsen sker, kort tid efter at han fredag bekræftede over for Kristeligt Dagblad, at den tyrkiske ambassade i Danmark systematisk har indsamlet oplysninger om dansk-tyrkere. 

Det skriver det dansk-tyrkiske medie Kuzey.dk ifølge Kristeligt Dagblad. Adnan Bülent Baloglu er rejst hjem til direktoratet for religiøse anliggender i Ankara i Tyrkiet. Han ønsker over for Kuzey.dk's chefredaktør, Sadi Tekelioglu, ikke at fortælle, hvorfor han er sendt hjem. 

- Direktoratet for religiøse anliggender i Tyrkiet ser gerne, at diskussionen om Tyrkiets overvågning slutter hurtigst muligt.I den forbindelse kunne det godt tænkes, at man fra tyrkisk side ser det som et problem, at Adnan Bülent Baloglu er i Danmark, siger chefredaktøren til Kristeligt Dagblad. 

Ambassaden skal have indsamlet oplysninger om dansk-tyrkere, som den tyrkiske regering mistænker for at stå i ledtog med de kræfter, der forsøgte at kuppe sig til magten i Tyrkiet i sommer.