Samfund

Kritiserer byrådskolleger for sexchikane: Chokeret borgmester indkalder til møde

Borgmesteren i Nyborg Kommune indkalder til et byrådsmøde, efter en kvindelig politiker kritiserer byrådet for sexchikane.

- Jeg er meget chokeret og må på det kraftigste tage afstand fra det. 

Sådan siger borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs (V) til TV 2 onsdag formiddag, efter at det 22-årige byrådsmedlem Sonja Marie Jensen (S) i et indlæg i den socialdemokratiske netavis Pio og til TV 2 Fyn har fortalt, at hun har været udsat for sexchikane fra blandt andet andre byrådsmedlemmer.

- Jeg skal stå model til både seksuelle tilnærmelser og hånlige kommentarer, der kun har til formål at nedgøre mig på grund af mit køn og min alder. Det starter oftest med et klask i røven og ”goddag smukke” til byrådsarrangementer, eller når øllene ruller, skriver Sonja Marie Jensen blandt andet.

Første gang borgmesteren hører om sagen

Det er første gang, Kenneth Muhs hører om dette, forklarer han til TV 2. Og han tager sagen dybt alvorligt. Derfor indkalder han nu byrådet til et møde om sagen. Han håber, mødet kan finde sted i den kommende uge. 

- Jeg har her til morgen talt med nogle af gruppeformændene. Jeg mangler stadig at komme i kontakt med nogle af dem. Det er forargeligt, når sådan noget finder sted. Alle skal behandles respektfuldt. Det her er uacceptabelt, og det er vigtigt, at det bliver håndteret, siger Kenneth Muhs.

- Et klask i røven hører ingen steder hjemme, og der er fuld enighed om, at vi skal snakke om tingene.

Undrer sig over, at hun ikke har sagt noget før

Borgmesteren fortæller, at Nyborg Kommune for nylig i forbindelse med det landsdækkende Bo Smith-udvalg, som skal belyse forholdet mellem embedsmænd, politikere og presse, selv har nedsat et lokalt udvalg, der omhandler et kodeks for god skik. Derfor er borgmesteren særligt overrasket over, at Sonja Marie Jensen, som selv har siddet med til disse møder, ikke har råbt op tidligere.

- Jeg oplever selv, at vi har en god tone, et godt samarbejde og en god ånd på byrådsmøderne. Men det ændrer ikke på, at hun har en anden oplevelse af tingene, siger Kenneth Muhs.

Han vil ikke svare på, hvorvidt han vil opfordre Sonja Marie Jensen til at anmelde chikanen. 

- Hvis man føler sig krænket, skal man reagere på det. Det er Sonja, der har haft oplevelsen, så det er op til hende. Det er hende, som skal træffe den beslutning, siger Kenneth Muhs, som endnu ikke selv har talt med Sonja Marie Jensen om sagen.

Vil også høre om andres oplevelser

Derfor vil han heller ikke komme ind på Sonja Marie Jensens bevæggrunde for at skrive et indlæg i Netavisen Pio i stedet for i første omgang at henvende sig til borgmesteren og byrådet om sine oplevelser.

- Det er jeg ikke den rigtige til at svare på. Jeg kan handle på det, og det er det, jeg gør. Men det er klart, at vi også skal have andres oplevelser ind over. Så vi kan finde ud af helt konkret, hvordan vi skal agere her i byrådet, siger han.

TV 2 har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Sonja Marie Jensen, men hun oplyser, at hun ikke ønsker at udtale sig yderligere i dag.