GO'

Opråb til tyv betød, at Tine fik uerstattelige minder tilbage: Man tror, det er løgn

Tine Bjørneboe fra Næstved skrev bønfaldende i et opslag på Facebook. Nu har det givet pote.

Tine Bjørneboe fik sig en glædelig overraskelse, da hun åbnede sin hoveddør i morges.

Egentlig var hun på vej i 'Go' morgen Danmark'-studiet for at fortælle, hvordan to tyveknægte tirsdag brød ind i Tine og hendes to sønners hjem og stjal uerstattelige minder fra sin afdøde mand, Jacob Rossens liv.

Men planen blev hurtigt ændret.

I en plastikkasse på dørtrinnet lå familiens computere, en mobiltelefon, og en iPad.

- Man tror simpelthen, at det er løgn, siger Tine Bjørneboe, der fredag i 'Go' morgen Danmark' i stedet fortalte historien om at få billeder og videoer af sin afdøde mand tilbage.

Tyvene har afleveret familiens elektronik med minder fra Jacob Rossen tilbage.

Optimismen har virket

Jacob Rossen døde i november sidste år af kræft. 

I ti år led han af kræft, og i 2015 fik han leukæmi. I 2016 erklærede lægerne Jacob Rossen for terminal, da de ikke  længere kunne gøre mere for ham.

Da Tine Bjørneboe efter indbruddet fandt ud af, at computeren, som tilhørte hendes mand, var blevet stjålet, gik hun tirsdag eftermiddag på Facebook for at skrive et opslag:

- Kære tyv. Hvis du har nogen form for empati, så kom tilbage og stil de ting, du har stjålet i dag fra mig og mine børn. Minder fra mine børns for nyligt afdøde far og min mand. Jeg beder dig!

Tine Bjørneboe og Jacob Rossen.

Selvom adskillige personer satte spørgsmålstegn ved, om hun troede, at opslaget ville hjælpe, mistede Tine Bjørneboe ikke troen.

- Jeg blev simpelthen nødt til at tro på, at det gjorde. Hvis jeg ikke gjorde noget, skete der hvert fald ikke noget, siger hun.

Og hendes opslag gav som sagt pote.

- Optimismen har virket! Fællesskabet har virket! Åbenheden har virket! At turde bede om hjælp har virket, skriver hun fredag på sin Facebook-profil.

Tine Bjørneboe takker de ukendte tyveknægte for at aflevere familiens elektronik med minder tilbage. Video: Jane Bruun Elkjær

- Det er simpelthen fantastisk

Tine Bjørneboe ved endnu ikke, om det er de to tyveknægte, der har afleveret genstandene tilbage. Men hun har fået flere beskeder fra folk, der er - eller har været - i det kriminelle miljø. De har indikeret, at tyvene gik over grænsen.

- Når man går ind og piller ved børns minder om en far, som ikke længere er der, er det over grænsen. Mange af dem har tilbudt at hjælpe, men jeg ved ikke, om de har haft en finger med i det, siger hun.

Selvom det er uvist, hvem der har returneret familiens elektronik, er Tine Bjørneboe begejstret.

- Det er simpelthen fantastisk.

Hvad ville Jacob Rossen have sagt til det?

- Lige nu tror jeg, han sidder og klapper i hænderne, siger Tine Bjørneboe.

Tak!!! Tusinde tak til alle jer der har delt min appel til de tyve der stjal fra mig i tirsdags 🙏🏻 det har hjulpet 👏🏻...

Posted by Tine Bjørneboe on Thursday, April 20, 2017