Tjek her: Har du symptomer på for lidt testosteron?

Nyt studie viser, at danske mænd i parforhold mister testosteron meget hurtigere end singlemænd. Og det kan medføre mange ærgerlige ting.

Nedsat sexlyst, svagere muskler, skøre knogler og mandebryster er bare nogle af de konsekvenser, det kan have, når man har for lidt testosteron i kroppen.

Hormonet er nemlig helt afgørende for mandekroppen.

- Testosteron har en finger med i spillet i alt det, som gør en mand til en mand, siger Anna-Maria Andersson, forskningsleder på hormonlaboratoriet på Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion, til videnskab.dk.

Hendes afdeling står bag et nyt studie, som endegyldigt viser, at mænd i parforhold mister testosteron hurtigere end singlemænd. Her kan du se, hvad du kan gøre, hvis du har for lavt testosteron.

Årsagen er ikke endeligt klarlagt, men det skyldes formentlig, at mænd i parforhold ikke længere skal konkurrere med andre 'hanner' og skal være mere rolig for at passe på sin kvinde og eventuelle børn.

Men det har en pris, for et lavt niveau af testosteron har en række fysiologiske konsekvenser, som de fleste mænd nok vil være ked af at opleve.

Anna-Maria Andersson fra Rigshospitalet forklarer, hvordan man har fundet frem til, at gifte mænds testosteronniveau falder hurtigere end andres.