Samfund

Dansk kvinde blandt verdens bedste: Jeg vil bare slå nogle drenge

19-årige Michaela Lintrup er i København for at deltage i Copenhagen Games med Team Secret.

Danske Michaela Lintrup er 19 år, bor i Spanien og droppede sidste år ud af sin ungdomsuddannelse.

Og så spiller hun computerspillet Counter-Strike på så højt et niveau, at hun kan leve af det.

- De to-tre bedste kvindelige hold lever altså af det her og spiller fuld tid, ligesom mange af mændene gør, så Michaela lever helt sikkert af det, siger Niels Topp, der er e-sportkommentator, til TV 2.

Drømmer om at slå drengene

Michaela Lintrup er ifølge Niels Topp en af verdens bedste. Hun spiller også for verdens bedste kvindelige Counter-Strikehold sammen med to svenskere og to russere. Drømmen er at spille enten med eller imod mandlige kolleger.

- Det kan være, at vi bliver sammen de næste mange år og eventuelt kommer til at slå drengene en dag. Eller det kan være, at vi går fra hinanden, og jeg måske kommer til at spille mod nogle drenge og slå nogle drenge. Det er det, jeg gerne vil, siger Michaela Lintrup fra holdet Team Secret.

Indtil videre står drengeholdene dog ikke i kø for at få Michaela Lintrup med.

- Nej, desværre. De har stadig lidt svært ved at acceptere pigerne. Der er mange af dem, der stadig synes, at piger generelt ikke kan spille computer, og fair nok, vi må jo bare vise dem, at det kan vi altså godt, siger hun.

Mormor forstår det ikke

Imens sidder en stolt mormor på tilskuerrækkerne og følger Michaela Lintrups kampe ved kvindeturneringen i Copenhagen Games. Men hun har svært ved at forstå, at barnebarnet kan leve af det.

- Jeg kunne ikke forstå, at det var noget, man overhovedet kunne leve af. Men når jeg tænker tilbage på, at Michael Laudrup fik penge for at spille fodbold, så. Ja, det må jo bare være sådan, verden ser ud i dag, siger Bente Pedersen.

Men Bente Pedersen må nok vænne sig til, at hun har et barnebarn, der går på arbejde for at spille computer.

- Jeg har ikke taget nogen uddannelse, jeg stoppede på handelsskolen sidste år, fordi Counter-Strike er den vej, jeg vil gå, siger Michaela Lintrup.

Michaela Lintrup spiller for verdens bedste kvindelige Counter-Strikehold, Team Secret.