Samfund

Danish Crown: Flere på kontanthjælp skal hjælpes i arbejde

Arkivfoto. LISELOTTE SABROE / Scanpix Denmark

Slagterikoncernen Danish Crown vil samarbejde med flere kommuner om at få folk på kontanthjælp i job.

Slagterikoncernen Danish Crown har haft stor succes med at få jobparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde ved slagtebåndet, og virksomhedens seneste projekt på koncernens slagteri i Blans er et nyt skridt.

Her er det folk på kontanthjælp, som ikke kan gå direkte ind på en arbejdsplads.

De kan have psykiske udfordringer, misbrugsproblemer eller have været så mange år væk fra arbejdsmarkedet, at de ikke umiddelbart kan klare et fuldtidsarbejde. Men efter fire en halv måned i det nye projekt er fem af de otte kontanthjælpsmodtagere nu ansat på slagteriet efter et forløb med fysisk træning, kostomlægning, psykologrådgivning og jobtræning.

Det har fået ledelsen i Danish Crown til at forsøge at udbrede ideen til koncernens fem andre slagterier i Danmark, skriver Politiken lørdag. 

- Vi vil gerne hjælpe med det sociale ansvar. Vi har en tæt dialog med de kommuner, hvor vi fysisk er til stede. Erfaringerne fra Blans med Sønderborg Kommune prøver vi at dele med de kommuner, hvor vi er til stede. Det er så op til den enkelte kommune at vurdere, om man har lyst til at lave et lignende projekt. Det er stadig på et tidligt stadie, men vi håber på det, siger hr-direktør i Danish Crown Andreas Friis til Politiken

- Det gavner alle

Tillidsmand Brian Vestergaard fra slagteriet i Blans støtter ideen med projektet.

- Hvis jeg fandt ud af, at virksomheden misbrugte det, ville jeg stoppe det. Men det sker ikke. Det gavner alle. Både virksomheden og samfundet. Det er rigtig godt, at firmaet tager det sociale ansvar alvorligt, siger Brian Vestergaard til Politiken.