Samfund

Biskop: Dansk flygtningepolitik er uambitiøs

​Danmark modtog sidste år 6235 flygtninge. Vi burde tage flere, mener biskoppen i København.

Medmenneskeligheden flyder ikke just over i den danske flygtningedebat. Mens enkelte menneskers skæbne kan være en stor tragedie, opfattes mange menneskers død som statistik, mener Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen.

- Lige nu har vi et meget fasttømret billede af, hvad en flygtning er. Og det er jo ikke noget pænt billede, siger han i programmet ’Lippert – walk and talkshow’.

- Vi skal blive bedre til at se flygtninge, som nogen, der kan noget, og derfor også kan bidrage til samfundet.

Danmark burde tage flere flygtninge

Danmark modtog sidste år 6235 asylansøgere, mens 21.316 personer søgte om asyl i 2015.

Og mens flere partier på Christiansborg – herunder Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet – har som mål, at så få flygtninge som muligt kommer til Danmark, efterlyser biskoppen medmenneskelighed.

Han så allerhelst, at Danmark tog flere flygtninge.

- Det er uambitiøst. Jeg kunne godt tænke mig, at man så på det ud fra et større perspektiv, siger Peter Skov-Jakobsen.

- Vi har med mennesker at gøre, som har fået berøvet deres hverdag. Der kommer mennesker til os, der bliver bombet. Der kommer mennesker, som ikke længere kan bruges deres eget sprog, men som tvinges til at bruge et fælles sprog, siger han.

Danmark er et rigt land

Ifølge Københavns biskop handler den danske flygtningepolitik ofte om, hvad som gavner Danmark. Men politikerne er nødt til at ”hæve sig op i en anden højde”, lyder det.

- Det hører med til at være en god nation, at man også tænker, hvad der gavner andre steder. Europa er et rigt kontinent, og Danmark er et rigt land. Jeg synes, at Danmark - med sit økonomiske og medmenneskelige potentiale – kunne bære større byrder,  siger Peter Skov-Jakobsen.

Se hele interviewet med biskop i Københavns, Peter Skov-Jakobsen, på TV 2 Play.