Samfund

Har du en halv milliard? Verdens dyreste øreringe sat til salg

Det er ikke similisten, der er i de øreringe, der netop er blevet præsenteret på et auktionshus i London. Det er verdens dyreste diamanter.

Mandag blev verdens dyreste øreringe præsenteret på Sotheby’s i London. De to øreringe udgør samlet en værdi af op mod 500 millioner kroner - og så har de ikke en gang samme farve.

- Dette par øreringe er uden tvivl det mest vigtige par øreringe, som nogensinde har været at finde på en auktion. Hvorfor de er vigtige? De har den mest ekstraordinære form, forklarer David Bennet, der er formand for Sothesby’s International Jewellery.

Lyserød og blå

Øreringene er pæreformede. Den ene er lyserød og kaldes ”Artemis Pink”. Den er vurderet til omkring 100 millioner kroner. Den anden er blå ”Apollo Blue”, og auktionshuset forventer, at den kan indbringe 400 millioner kroner.  

- Vi vil sætte dem til salg separat, da vi forventer, at der er nogle, der gerne vil have en enkelt. Men det er også muligt at købe dem samlet. Det er fuldstændig uhørt at finde et par diamanter som dem her, og det er den absolut højeste vurdering, vi har haft af et par øreringe nogensinde, siger formanden for auktionshuset.

”Apollo Blue” er af 14,54 karat, mens ”Artemis Pink” er 16 karat.

Auktionen af øreringene vil foregå i Geneve den 16. maj.