Ville redde kat og blev chikaneret: - Vi er dybt forundrede

Efter to episoder, hvor en kvindelig ansat blev chikaneret og truet i Vollsmose, nægter Dyrenes Beskyttelse nu at sende reddere til Odense-bydelen.

Dyrenes Beskyttelse vil ikke længere sende frivillige til Odense-bydelen Vollsmose. Det sker efter to episoder for omkring to uger siden, hvor en kvindelig frivillig redder, der skulle tilse en tilskadekommen kat, blev chikaneret og truet af en gruppe unge fra området.

Hvornår skal du ringe til Dyrenes Vagtcentral

Hvornår skal du ringe 1812

Ring til Dyrenes Vagtcentral på 1812, hvis et dyr er i nød.
Det kan både være et dyr i akut nød eller et dyr, du ved, der ikke bliver behandlet godt af sin ejer.
Du kan også ringe til 1812 i dagtimerne, hvis du har spørgsmål om pasning og pleje af dyr.

Hvornår skal du ikke ringe 1812

Hvis du ser et dødt dyr i vejkanten, er det ikke en opgave for Dyrenes Vagtcentral. Den, der ejer grunden, som dyret ligger på, har ansvaret for at få det fjernet.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse.

- Den første dag bliver hun chikaneret ved, at de pågældende personer kører tæt på hende med deres biler. Dagen efter prøver hun at tage derud igen, men bliver omringet af personer, der truer hende og går meget tæt på hende. Det var meget grænseoverskridende og ubehageligt for vores redder, fortæller dyreværnschef Henrik Bucholdtz til TV 2.

Meldt til politiet

Sagen er nu meldt til politiet, og Dyrenes Beskyttelse har rundsendt en intern mail, hvori det fremgår, at ingen frivillige eller ansatte må køre ud på sager i Vollsmose, indtil politiet igen vurderer, at det er sikkert at komme der.

- Vi er dybt forundrede over, at vi som frivillig organisation er blevet udsat for det her. Vi har normalt ikke problemer med sikkerheden for vores frivillige, siger Henrik Bucholdtz.

Blink på taget og logo på siden

Han mener, at de pågældende personer i Vollsmose kan have set sig sur på den kvindelige redder, fordi hun ankom til området i en af Dyrenes Beskyttelses dyreambulancer med blink på taget og logo på siden.

- Vi er måske blevet forvekslet med en myndighed, men vi er en frivillig organisation, der kun ønsker at gøre en forskel for dyrene og ikke andet, siger dyreværnschefen.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer nu borgere i Vollsmose til selv at fragte deres tilskadekomne dyr ud af området, hvis de vil have hjælp. Hvis dette ikke er en mulighed, skal borgerne kontakte Fyns Politi, og så må de tage sagen derfra.

- Det er trist, at det skal være sådan, men vi ønsker under ingen omstændigheder, at vores folk skal frygte for deres sikkerhed, når de kører ud for hjælpe dyr i nød, lyder det fra Henrik Bucholdtz.

Fyns Politi: Hun blev revet i håret

Fyns Politi understeger over for TV 2, at det ikke generelt er til fare for borgere og myndighedspersoner at færdes i Vollsmose-området.

- I den pågældende sag med Dyrenes Beskyttelse, bliver den kvindelige redder den 26. marts opmærksom på en bil med unge, som kører over for rødt. Ifølge hende er de til fare for andre i trafikken. På et tidspunkt holder hun side om side med bilen, og ryster på hovedet og tager et billede af dem. En af de unge svarer igen ved at køre fingeren hen over halsen. Bilen med de unge kører, og mere sker der ikke - før næste dag, fortæller politiinspektør Johnny Schou til TV 2.

- Den 27. marts skal den samme kvinde ud og tilse en kat i Egeparken, og her genkender hun de unge fra bilen, og de genkender hende. Ifølge anmeldelsen er de omkring 10 unge, der samler sig omkring hendes bil – en dyreambulance med logo og skrift på siden. De flår bildøren op, river hende i håret og truer med at slå hende ihjel. De tager bilnøglerne, så hun ikke kan slippe væk. En af de mere fornuftige unge, giver hende dog nøglerne tilbage, og så kører hun væk.

Politiinspektøren understreger over for TV 2, at det er en utilstedelig opførsel, og at de tager episoden meget alvorligt.

- Vi har en ret god idé om, hvem vi skal have en snak med om det her overfald. Det er ikke bandemedlemmer. Det gælder for alle, at man skal kunne komme i Vollsmose. Hvis man har problemer med at komme ind i Vollsmose, skal man kontakte politiet, så skal vi nok komme og hjælpe.