Samfund

Kasi-Jesper melder smykkegigant til politiet

Pandora tjener nu igen masser af millioner på det selskab, der afgjorde Kasi-Jespers såkaldte earnout-betaling.

Den danske smykkegigant Pandora og Jesper "Kasi" Nielsen har de seneste år været alt andet end gode venner. 

Nu tager Kasi-Jesper slagsmålet til nye højder, da han vil politianmelde Pandora for bedrageri og mandatsvig. Det oplyser han til Finans

- Jeg vil have bagmandspolitiet til at kigge på, om der er foregået uregelmæssigheder i det Pandora-datterselskab, jeg var med til at bygge op gennem en årrække. Det ligner det i mine øjne, at der er sket, siger Jesper Nielsen til Finans.

Millionoverskud giver nye konflikter

Baggrunden for politianmeldelsen er, at selskabet Pandora Central Western Europe A/S, der distribuerer smykker til "forskellige vesteuropæiske markeder", netop har præsenteret et overskud på 336 millioner kroner i 2016.

I de fire år forinden havde selskabet et samlet underskud på 830 millioner kroner, og senest blev det til et tab på 83 millioner i 2015. 

Det interessante ved Pandora CWE er, at det var det selskabs præstationer, der afgjorde størrelsen på Kasi-Jespers såkaldte earnout-betaling.

Aftalen om earnout blev indgået, da Kasi ApS blev købt ud af Pandora i 2010.

761 millioner værd

Betalingen fra aftalen skulle falde i 2015 på baggrund af de økonomiske resultater i det forudgående år.

Men da Pandora Central Western Europe offentliggjorde kæmpeunderskud det ene år efter det andet, vurderede Pandora, at earnout-aftalen havde en værdi af nul kroner, da der skulle afregnes.

Omvendt har Kasi-Jesper hele tiden ment, at aftalen var langt mere værd.

Af Kasi ApS' 2015/2016-regnskab hævdes det, at aftalen har en værdi af 761 millioner kroner.