1.500 Uber-chauffører hives i retten

Kørselstjenesten Ubers beslutning om at trække sig ud af Danmark betyder ikke, at Uber-chauffører slipper for en straffesag for ulovlig taxikørsel.

Siden Uber sidst i marts meddelte, at Uber trækker sig ud af Danmark, har Anklagemyndigheden, Københavns Politi, overvejet, hvilken betydning Ubers exit skulle have for straffesager mod Uber-chauffører. Det skriver Fagbladet 3F.

- Vi har vurderet, at Ubers lukning ikke skal have indflydelse på sagerne. De første fem sager bliver indbragt for retten i næste uge. Vi må se, hvad retten siger, og hvis chaufførerne bliver dømt for ulovlig taxikørsel, så kører vi derfra, siger advokaturchef i særlov, Københavns Politi, Vibeke Thorkil-Jensen til Fagbladet 3F.

Chauffører fundet gennem Skat

Dermed kan omkring 1.500 Uber-chauffører se frem til en sigtelse for at have udført ulovlig taxikørsel, og det kan blive rigtig dyrt.

- Udover bøde vil vi også nedlægge påstand om konfiskation af Uber-chaufførernes indtjening ved ulovlig kørsel, som vil blive indeholdt i bødekravet, oplyser Vibeke Thorkil-Jensen.

De første fem Uber-chauffører af de 1.500 er foretaget ud fra en liste, som Skat modtog fra Holland vedrørende indtjening for Uber-kørsel, oplyser politiet.

8. juli sidste år afgjorde Københavns Byret, at det er ulovligt at køre som chauffør for Uber i Danmark. I retssagen var seks Uber-chauffører tiltalt for at køre pirattaxa.

Alle seks chauffører blev kendt skyldige og dømt til at betale en bøde hver på mellem 2.000 og 6.000 kroner. Nogle af chaufførerne ankede til Landsretten, som stadfæstede byrettens dom sammen med en bøde på 6.000 kroner.