GO'

Manglende mæslinge-vaccine hos børn er farligt for Laura: - Jeg kan blive rigtigt syg

Laura Buhl er en af dem, der lever med risikoen for at blive alvorligt syg, fordi nogle ikke vil lade deres børn vaccinere.

Hver 10. forælder vil ikke lade deres børn vaccinere mod mæslinger, og det gør livet farligt for 14-årige Laura Buhl - hun hører nemlig til dem, der ikke kan tåle vaccinen.

- Jeg fik jo gigt som syv-årig, siden da har jeg fået noget medicin, der gør, at jeg ikke kan få den sidste MFR-vaccine. Så jeg kan blive udsat for smittefare. Hvis jeg får mæslinger, så kan det få store følger for mig. Jeg kan blive rigtigt syg. Så jeg synes, det er rigtigt ærgerligt, at nogle fravælger den, for det kan påvirke mig, siger Laura Buhl, der var i "Go' Morgen Danmark" på TV 2 lørdag morgen.

Laura Lindal, børneordfører for Liberal Alliance (LA) mener, at man bør udelukke børn, der ikke er vaccineret mod mæslinger, fra offentlige daginstitutioner.

- Jeg frygter for de børn, som er for syge eller for små til at blive vaccinerede. Jeg synes, at det er urimeligt, at man skal løbe den risiko, når man som forælder sender sine børn i dagsinstitution, sagde Laura Lindal forleden.

Samtidig med at mange danske forældre ikke vil vaccinere deres børn mod mæslinger, er der slået mæsinge-alarm i flere lande i Europa, blandt andet Italien og Rumænien.

Det giver bekymring hos nogle forældre med børn, der på grund af sygdom ikke kan tåle vaccinen.

- Jeg bliver selvfølgelig bekymret. Marie skal starte i en almindelig børnehave til april, og det er da en bekymring. Når man hører en mæslingealarm, sætter det lige en ekstra angst ind, siger Ditte Hougaard Kristensen til "Go' Morgen Danmark". Hun er mor til fire-årige Marie, der ikke kan tåle vaccinen fordi hun har leukæmi.

Hun synes, at det er i orden at lukke daginstitutioner for børn, hvor forældrene ikke vil have, de bliver vaccineret. Dermed bliver børnene udelukket fra fællesskabet i institutionen, men det synes Ditte Hougaard Kristensen er i orden.

- Forældrene vælger at udelukke deres børn fra det fællesskab. Jeg tænker at det er mere synd for de børn, hvis de bliver smittet med mæslinger, siger hun.